ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Έρευνες του ΣΔΟΕ στα γραφεία μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό

Έρευνες του ΣΔΟΕ στα γραφεία μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 | 12:10

Εκτενείς έρευνες αναμένεται να πραγματοποιήσει το ΣΔΟΕ, σε πλήθος γραφείων μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό, κυρίως σε Μέση Ανατολή, Αφρική αλλά και Αλβανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σώμα στοχεύει στο να δημιουργήσει μία σαφή εικόνα για τα ποσά που βγαίνουν στο εξωτερικό και εάν μέσω αυτής ξεπλένονται χρήματα από παράνομες πράξεις, όπως πορνεία, διακίνηση ναρκωτικών κλπ.

Πριν από λίγες ημέρες, το ΣΔΟΕ ζήτησε από την ηγεσία της Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων να του παρασχεθεί η λίστα των εν λόγω γραφείων που αποστέλλουν μέσω πολυεθνικών χρήματα -κυρίως μεταναστών- σε χώρες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ, το όλο σύστημα μεταφοράς των χρημάτων είναι «ανεξέλεγκτο».

Η διαδικασία έχει ως εξής: O αποστολέας των χρημάτων μεταβαίνει σε ένα γραφείο και δίνει στον υπεύθυνο ένα ονοματεπώνυμο (του παραλήπτη), τη χώρα και την πόλη στην οποία βρίσκεται ο αποδέκτης.

Ο υπάλληλος εν συνεχεία παρέχει έναν 10ψηφιο αριθμό, που αντιστοιχεί στο νούμερο της μεταφοράς. Ακολούθως, ο αποστολέας δίνει στον παραλήπτη τον κωδικό ο οποίος πηγαίνει σε κάποιο αντίστοιχο κατάστημα του εξωτερικού και παίρνει τα χρήματα.

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν περί τα 200 τέτοια γραφεία.

Με τον έλεγχο αυτό εκτιμάται ότι θα εντοπιστούν και θα αποκαλυφθούν παράνομα κυκλώματα που έχουν τη βάση τους στην Ελλάδα.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger