ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Φασιστικοί χαιρετισμοί από τον γιο του δημάρχου της Ρώμης

Φασιστικοί χαιρετισμοί από τον γιο του δημάρχου της Ρώμης

Written By Greekznews 1 on Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012 | 13:20

Ο Μανφρέντι Αλεμάνο πέρασε τις διακοπές του μαζί με φίλους, μεταξύ Καλιφόρνιας, Κυανής Ακτής και Μυκόνου. Παρά τις συστάσεις που του έχουν γίνει ώστε να είναι προσεκτικός με το υλικό που αναρτά στο Facebook- όπου δείχνει ιδιαίτερα... δραστήριος με περισσότερους από 2500 «φίλους»- και παρότι οι δυο φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται να χαμογελά, χαιρετώντας φασιστικά, αναρτήθηκαν για λίγες μόνο ώρες, τα «ενσταντανέ» δεν πέρασαν απαρατήρητα.

«Ο μπαμπάς τι λέει;» (Papà che dice?) διερωτάται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος που αποκάλυψε τις φωτογραφίες με τον χαιρετισμό (saluto romano).

Ο Τζιάνι Αλεμάνο ως τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν μέλος του ακροδεξιού Κοινωνικού Κινήματος, το οποίο είχε δημιουργηθεί από άμεσους συνεργάτες του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια όμως το νέο κόμμα του Αλεμάνο, η Εθνική Συμμαχία, που το 2008 εντάχτηκε στον μπερλουσκονικό Λαό της Ελευθερίας, είχε δηλώσει επανειλημμένα και δημόσια ότι αποκηρύττει το φασιστικό του παρελθόν και ότι στοχεύει στην πλήρη ένταξή του στην σύγχρονη ευρωπαϊκή δεξιά.

Η νέα αποκάλυψη δημιουργεί έναν ακόμη «πονοκέφαλο» για τον δήμαρχο της Αιώνιας Πόλης, ο οποίος έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις για την απόφασή του να συνεργαστεί με πρώην μέλη ακροδεξιών οργανώσεων.

Παράλληλα, κινδυνεύει να υποστεί αρνητικές επιπτώσεις από την παραίτηση της επικεφαλής της περιφέρειας της Ρώμης Ρενάτα Πολβερίνι εξαιτίας του σκανδάλου διασπάθισης κρατικών επιχορηγήσεων.

Η Πολβερίνι οδηγήθηκε σε παραίτηση μετά τις αποκαλύψεις περί υπεξαιρέσεων για τις οποίες φέρονται να ευθύνονται στελέχη της κεντροδεξιάς, αλλά κι εξαιτίας της γενικότερης σπατάλης κονδυλιών του δημοσίου από όλους τους περιφερειακούς συμβούλους.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger