ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Εντός των κοινοτικών οδηγιών η τροπολογία για το Επικουρικό

Εντός των κοινοτικών οδηγιών η τροπολογία για το Επικουρικό

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 | 10:00

Σε πλήρη συμφωνία με την κοινοτική οδηγία 17/2001 είναι οι προτάσεις εξυγίανσης του Επικουρικού Κεφαλαίου που περιλαμβάνονται στην νέα τροπολογία που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή. Ασφαλιστικοί κύκλοι που είναι σε θέση να γνωρίζουν «πρόσωπα και πράγματα» σημειώνουν...
στο nextdeal.gr ότι ο ελληνικός νομικός πολιτισμός και το δικαιικό μας σύστημα, το οποίο επικαλούνται κατά κόρο οι δικηγόροι, θα πρέπει να αναγνωρίζει και την αξία των κοινοτικών οδηγιών. Η οδηγία λοιπόν για την 17/2001 για την εξυγίανση και την εκκαθάριση των ασφαλιστικών επιχειρήσεων αναφέρεται στο άρθρο 2 σημείο γ στα μέτρα εξυγίανσης των εταιρειών και σημειώνει συγκεκριμένα:

«Μέτρα εξυγίανσης: όσα μέτρα συνεπάγονται οιαδήποτε παρέμβαση διοικητικών ή δικαστικών αρχών και σκοπό έχουν να διαφυλάξουν ή να αποκαταστήσουν την οικονομική κατάσταση ασφαλιστικής επιχείρησης και τα οποία είναι δυνατόν να θίξουν προϋπάρχοντα δικαιώματα άλλων συμβαλλομένων μερών και όχι αυτής καθ αυτής της ασφαλιστικής επιχείρησης, περιλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των μέτρων που συνεπάγονται τη δυνατότητα αναστολής πληρωμών, αναστολής εκτελεστικών μέτρων ή μείωσης των απαιτήσεων».

Ανάλογα μέτρα προβλέπει και η επίδικη τροπολογία, αναφέρουν στο nextdeal.gr οι ίδιοι κύκλοι και διατυπώνουν την απορία εάν η κοινοτική οδηγία και όσα προβλέπει είναι σύμφωνη με τον ελληνικό νομικό πολιτισμό.

Επισημαίνεται ότι o νόμοw 489/76 στο άρθρο 1 χαρακτηρίζει ως ασφαλιστική επιχείρηση το Επικουρικό Κεφάλαιο και το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger