ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Γκουρία: Κίνδυνος διάλυσης της κοινωνικής συνοχής

Γκουρία: Κίνδυνος διάλυσης της κοινωνικής συνοχής

Written By Greekz News on Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012 | 04:00Στα 48 εκατομμύρια έφθασαν οι άνεργοι στις χώρες του ΟΟΣΑ, υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία, στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, επισημαίνοντας τον κίνδυνο διάλυσης της κοινωνικής συνοχής.

Το μήκος και το βάθος της κρίσης είναι πλέον ορατά στους δρόμους των ευρωπαϊκών χωρών, όπου η κοινωνική πίεση είναι πολύ υψηλή και υπάρχει ορατός κίνδυνος διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, υπογράμμισε ενώπιον της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Μεξικού και νυν Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία.

Ο κ. Γκουρία τόνισε ιδιαίτερα ότι οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς και στις κυβερνήσεις τους, υποστηρίζοντας ότι χωρίς την ανάκτηση αυτής της χαμένης εμπιστοσύνης δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη.

Είμαστε ήδη στο πέμπτο έτος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, οι εξελίξεις στην ευρωζώνη έχουν αποδυναμώσει την παγκόσμια οικονομία, περίπου 48 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι στις χώρες ΟΟΣΑ και για να έλθουμε στα προ της κρίσης επίπεδα απασχόλησης, πρέπει να δημιουργηθούν 14 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας, ανέφερε επιγραμματικά ο κ. Γκουρία.

Για τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, κλειδί για την ανάπτυξη είναι η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται στις διάφορες χώρες-μέλη του Οργανισμού για την ενθάρρυνση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση του ανταγωνισμού στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών και τις παρεμβάσεις στις αγορές εργασίας.

Πρέπει, όμως, επειγόντως, ν' αντιμετωπισθεί η κοινωνική κρίση και η αύξηση των ανισοτήτων, τόνισε ο κ. Γκουρία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι:
"Η εισοδηματική ανισότητα στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι στο υψηλότερο επίπεδο για τον τελευταίο μισό αιώνα, και συνεχίζει να αυξάνεται. Αυτό είναι ένα μη βιώσιμο μονοπάτι. Η κοινωνική συνοχή είναι η κόλλα που κρατά ενωμένη την κοινωνία των πολιτών, και η συνοχή αυτή είναι σε κίνδυνο σε όλο τον κόσμο".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger