ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Η Αθήνα στα Κ - Άγκελα λόγω Μέρκελ. Κλειστοί δρόμοι και σταθμοί του Μετρό

Η Αθήνα στα Κ - Άγκελα λόγω Μέρκελ. Κλειστοί δρόμοι και σταθμοί του Μετρό

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 | 11:47




Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας από το ξέσπασμα της κρίσης. Υπό πολιορκία βρίσκεται η Αθήνα ενόψει της άφιξης της Άνγκελα Μέρκελ σε λίγες ώρες από τώρα. Η επίσκεψη αυτή μάλιστα γίνεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και την κυβέρνηση, με την έγκριση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ να εκκρεμεί και την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να για τη δοκιμασία της ψήφισης του σκληρού πακέτου μέτρων για τη διετία 2013-14.

Οι συσκέψεις του κυβερνητικού επιτελείου είναι συνεχείς από χθες και, φυσικά, δεν αφορούν μόνο τα μέτρα ασφαλείας για την έλευση της καγκελαρίου αλλά και τις πολιτικές συνεννοήσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος -αν και κρατά χαμηλούς τόνους- προσμένει σήμερα σε ένα θετικό σήμα από τη Μέρκελ που θα στείλει μηνύματα σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, έδειξε να επιθυμεί και την παρουσία των κυβερνητικών του εταίρων στη συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο.

Αν και ο κ. Βενιζέλος είχε εκφραστεί υπέρ της συμμετοχής του στη συνάντηση με την καγκελάριο, ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά φέρεται να είπε ότι δεν κρίνει απαραίτητη την παρουσία του, οπότε το «σχέδιο» ναυάγησε.

Σε κάθε περίπτωση, με το Eurogroup να στέλνει το μήνυμα ότι πάμε καλά αλλά χρειάζεται να τρέξουμε, η στήριξη της γερμανίδας καγκελαρίου στις προσπάθειες της χώρας μας έχει αυξημένη βαρύτητα.

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Που και πως θα γίνουν οι συγκεντρώσεις

Η Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Στο αεροδρόμιο θα βρίσκεται -σύμφωνα με πληροφορίες- και ο πρωθυπουργός για να την υποδεχθεί και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς το Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντησή τους. Η συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών είναι προγραμματισμένη για τις 14.00, ενώ στις 16.45 η καγκελάριος αναμένεται να συναντήσει τον Κάρολο Παπούλια.

Η άφιξη της στο Ελευθέριος Βενιζέλος θα σημάνει παναττικό συναγερμό, με τους περισσότερους από 6.000 αστυνομικούς να τίθενται επί ποδός. Ήδη από χθες, υπό το φόβο των επεισοδίων, η Αστυνομία απαγόρευσε από τις 9 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, οποιαδήποτε πορεία ή δημόσια συνάθροιση στο κέντρο και δικαιότερα στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος και της Γερμανικής πρεσβείας που βρίσκεται κοντά στο Πολεμικό Μουσείο. Μοιραία, οι συγκεντρώσεις μεταφέρονται, λοιπόν, για την ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας.

Τα σημεία στα οποία απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι πορείες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, είναι τα εξής: Βασ. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας από τις 13.30 έως τις 19.00 θα γίνουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας με διακοπές της κυκλοφορίας σε αρκετούς δρόμους.

Την ίδια ώρα, κατόπιν εντολών της Αστυνομίας κλειστοί θα είναι από τις 10 το πρωί οι σταθμοί Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Κατεχάκη, Αμπελόκηποι και Μέγαρο Μουσικής.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger