ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Νέα ανταλλαγή πυρών μεταξύ Τουρκίας - Συρίας

Νέα ανταλλαγή πυρών μεταξύ Τουρκίας - Συρίας

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 | 21:20




Νέες ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν μεταξύ Τουρκίας και Συρία στην παραμεθόριο περιοχή της επαρχίας Χατάι στις 07.00 και στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου. Στο video που ακολουθεί είναι ευκρινής ο ήχος από της ανταλλαγής πυρών από βαρέου τύπου πολυβόλα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Παρασκευής βλήμα που προερχόταν από τη Συρία εξερράγη σε ελαιώνα εντός του τουρκικού εδάφους, χωρίς να προκαλέσει ζημιές ή θύματα με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση ανταπόδοση από το τουρκικό πυροβολικό.

Λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αμχέτ Νταβούτογλου και του Ιρανού ομόλογού του με πρωτοβουλία της Τεχεράνης. Η συνομιλία είχε ως αντικείμενο την κατάσταση που δημιουργήθηκε στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας μετά την έκρηξης οβίδας όλμου σε τουρκικό έδαφος που προκάλεσε τον θάνατο πέντε Τούρκων πολιτών στο Αξακαλέ.

Επισημαίνεται ότι από το πρωί της Παρασκευής ανακοινώθηκε η έξοδος του τουρκικού στόλου από τη θάλασσα του Μαρμαρά και από τα Στενά στο Αιγαίο με προορισμό την ανατολική μεσόγειο. Από τις επίσημες πληροφορίες από την Άγκυρα προκύπτει ότι ο τουρκικός στόλος φέρει προμήθειες εκστρατείας για 50 ημέρες.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger