ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Δήλωση του Τ. Κουίκ για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής

Δήλωση του Τ. Κουίκ για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής

Written By Greekznews 1 on Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012 | 09:30

Νέο ξέσπασμα του Βουλευτή Επικρατείας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ σήμερα (03/10/2012) από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση της Ολομέλειας για την κύρωση της πράξης... νομοθετικού περιεχομένου που αφορούσε τις «αμοιβές σε όσους διορίστηκαν έφοροι και δικαστικοί αντιπρόσωποι ή διερμηνείς στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και λοιπές διατάξεις».

Με λίγα λόγια στην ίδια πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση έφερνε για ψήφιση στη Βουλή παντελώς άσχετα θέματα μεταξύ τους, από τα οποία το ένα αφορούσε αμοιβές για τις πρόσφατες εθνικές εκλογές και το άλλο αφορούσε τις διαδικασίες πώλησης ακινήτων σε ιδιωτικά νησιά ή σε νησιά του δημοσίου.

Συγκεκριμένα, ο Τέρενς Κουίκ είπε τα εξής:

«Απευθύνομαι για μία ακόμα φορά διαμαρτυρόμενος στο Προεδρείο της Βουλής. Η Βουλή δεν μπορεί να είναι ένα…μπαράκι που ανακατεύει στο σέικερ διάφορα υλικά για να φτιάξει σφηνάκια ή κοκτέιλ.

Το Προεδρείο της Βουλής υποχρεούται να φέρνει στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση, ένα-ένα τα θέματα ξεχωριστά. Δεν μπορεί να συζητάμε ως ένα…πακετάκι, άσχετα μεταξύ τους ζητήματα. Αυτό δεν δείχνει καμία σοβαρότητα και βεβαίως αποτελεί κοροϊδία έναντι του ελληνικού λαού.

Με αφήνει αδιάφορο αν λειτουργούσε τόσα χρόνια έτσι η Βουλή. Πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουν ριζικά αυτές οι διαδικασίες. Πρέπει το ταχύτερο να επανεξεταστεί ο τρόπος λειτουργίας της Βουλής στην εβδομαδιαία σύσκεψη των Προέδρων.

Επίσης επαναλαμβάνω ότι δεν είναι δυνατόν την ώρα, όπως σήμερα το πρωί, που συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής για να δώσει την οριστική της ψήφο σε νομοθετήματα, ταυτόχρονα να συνεδριάζουν Επιτροπές είτε νομοπαρασκευαστικά είτε για ενημέρωσή τους από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Είναι ντροπή να κυρώνονται νόμοι, όπως ο σημερινός, με την παρουσία μόνο 15 Βουλευτών, από τους οποίους το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει μόνο δύο και το ΠΑΣΟΚ μόνο έναν αυτή τη στιγμή μέσα στην αίθουσα».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger