ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Έχετε δικό σας σπίτι; Ετοιμαστείτε για τον φόρο ιδιοκατοίκησης

Έχετε δικό σας σπίτι; Ετοιμαστείτε για τον φόρο ιδιοκατοίκησης

Written By Greekznews 3 on Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012 | 16:40
Νέες φορολογικές «ιδέες» προς άγραν εσόδων έχουν τα υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών εις βάρος χιλιάδων μισθωτών και συνταξιούχων.

Αυτήν τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει -έπειτα από πιέσεις της τρόικας- την επιβολή φόρου ιδιοκατοίκησης, καθώς βάσει του θεωρήματος εκείνων που προτείνουν τον νέο αυτόν φόρο οι φορολογούμενοι που διαμένουν σε δικά τους σπίτια έχουν οικονομικό όφελος, επειδή δεν πληρώνουν ενοίκιο...

Η «ιδέα» βασίζεται σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θεωρεί ότι θα πρέπει να επιβληθεί στην Ελλάδα φόρος στα τεκμαρτά εισοδήματα από ιδιοκατοίκηση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το ποσό αυτό θα υπολογίζεται με 3,5% επί της τιμής ζώνης του ακινήτου και στη συνέχεια επί των τετραγωνικών. Ακόμη, θα υπολογίζεται η παλαιότητα και τέλος θα υπάρχει ένας ειδικός συντελεστής.

Ουσιαστικά, θα επιβληθεί φόρος σε μη πραγματικά εισοδήματα. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το «τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοκατοίκηση» απαλλάσσεται από τον φόρο εισοδήματος, ανεξαρτήτως του εμβαδού της κατοικίας.

Πάντως, με την επιβολή φόρου θα προκύπτει ένα ποσό που θα προστίθεται στο εισόδημα του φορολογουμένου και το οποίο εν συνεχεία θα φορολογείται με βάση τις υπάρχουσες φορολογικές κλίμακες.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger