ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ραγδαία εξάπλωση της φτώχειας στην Ισπανία

Ραγδαία εξάπλωση της φτώχειας στην Ισπανία

Written By Greekz News on Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 | 01:40Αντιμέτωπος με μια χωρίς προηγούμενο τα τελευταία χρόνια εξάπλωση της φτώχειας στην Ισπανία, ο Ερυθρός Σταυρός απηύθυνε έκκληση για προσφορές προκειμένου να προσφέρει βοήθεια σε επιπλέον 300.000 οικογένειες φέτος.

Στα πρότυπα των εκτεταμένης κλίμακας εκστρατειών του για ανθρωπιστικές επιχειρήσεις που συνήθως κάνει στο εξωτερικό, ο Ερυθρός Σταυρός ευελπιστεί να συγκεντρώσει 30,5 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν για τους πιο σοβαρά πληγέντες από την κρίση Ισπανούς, οι οποίοι δεν έχουν κοινωνική ασφάλιση, εξήγησε ο εκπρόσωπός του Φερνάνδο Κουέβας.

«Είναι οι οικογένειες των οποίων όλα τα μέλη σε εργάσιμη ηλικία είναι άνεργα, άνθρωποι που χάνουν την κατοικία τους λόγω εξώσεων, νέα πρόσωπα για τον Ερυθρό Σταυρό τα οποία δεν είναι συνηθισμένο να ζητούν βοήθεια από δίκτυα κοινωνικής προστασίας», πρόσθεσε.

Έως σήμερα ο Ισπανικός Ερυθρός Σταυρός απαριθμούσε ως αποδέκτες της βοήθειάς του δύο εκατ. ανθρώπους.

Μολαταύτα όπως όλες οι υπόλοιπες ανθρωπιστικές οργανώσεις καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει μία εκρηκτική ζήτηση, όσο αυξάνεται η ανεργία στη χώρα, με συνεπακόλουθα αυξανόμενους δείκτες: το 24,63% του εργασιακά ενεργού πληθυσμού, με πάνω από 53% μεταξύ των νέων κάτω των 25 ετών και με 1.737.600 νοικοκυριά να έχουν όλα τα μέλη τους άνεργα.

Απέναντι στην κοινωνική αυτή κατάσταση έκτακτης ανάγκης και για πρώτη φορά στην ιστορία του Ερυθρού Σταυρού στη χώρα, το σύνολο των προσφορών που θα δεχθεί η οργάνωση θα διατεθούν για «να καλυφθεί η έκκληση που έχει απευθύνει στον κόσμο για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των 300.000 αποδεκτών» της δράσης του, είπε ο Κουέβας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger