ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Πού συμβαίνουν οι λιγότερες φυσικές καταστροφές;

Πού συμβαίνουν οι λιγότερες φυσικές καταστροφές;

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 | 01:50



Οι φυσικές καταστροφές μπορούν να συμβούν οπουδήποτε στον κόσμο. Στους τροπικούς και στις υποτροπικές περιοχές υπάρχει κίνδυνος για κυκλώνες, ανεμοστρόβιλους, υψηλές θερμοκρασίες και ακραίες σε ποσότητα υδάτων βροχοπτώσεις.

Στις ψυχρές περιοχές του πλανήτη, για παράδειγμα στους πόλους, επικρατεί δριμύ ψύχος και παγοθύελλες. Ακόμα και στις εύκρατες περιοχές καραδοκούν οι φυσικές καταστροφές.

Σε περιοχές με βουνά και ποταμούς υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων και πλημμυρών. Περιοχές στα δυτικά που απέχουν από τη θάλασσα κινδυνεύουν από ξηρασία εξαιτίας του δυτικού ανέμου, ενώ στη διάρκεια του χειμώνα από παρατεταμένες και βίαιες χιονοθύελλες.

Όλες οι περιοχές που βρίσκονται κοντά στους ωκεανούς μπορεί να πλημμυρίσουν από ένα τσουνάμι και τα όρια των τεκτονικών πλακών σε ορισμένα σημεία της Ασίας και της δυτικής πλευράς της Βόρειας Αμερικής ενέχουν τον κίνδυνο πρόκλησης ισχυρών σεισμών.

Έτσι δεν απομένουν παρά οι περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Αλλά ακόμα και εκεί μπορεί να υπάρξουν χαμηλά βαρομετρικά με ανέμους εντάσεως τυφώνα και ισχυρή βροχόπτωση που μπορεί να προκαλέσει πλημμύρες.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger