ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Κόντρα βιομηχάνων - ΓΣΕΕ με φόντο τα εργασιακά

Κόντρα βιομηχάνων - ΓΣΕΕ με φόντο τα εργασιακά

Written By Greekznews 3 on Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012 | 21:00
Το τραπέζι του τριμερούς διαλόγου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων εργοδοτών, εργαζομένων και κυβέρνησης, είναι στη φάση αυτή το πιο αποτελεσματικό σχήμα για να θέσουμε όλο το φάσμα των εργασιακών σχέσεων, θεμάτων και προβλημάτων, αναφέρει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), εκφράζοντας παράλληλα έκπληξη για την πρόταση της ΓΣΕΕ που κάλεσε σε διμερή διάλογο.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Χάρης Κυριαζής απηύθυνε σήμερα σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Γιάννη Παναγόπουλο στην οποία αναφέρει τα εξής: «Με κάποια έκπληξη έλαβα την επιστολή με την οποία μας προσκαλείτε σε διμερή διάλογο, δεδομένου ότι, εκείνη ακριβώς τη στιγμή, στο τραπέζι του τριμερούς διαλόγου, ο εκπρόσωπός σας δήλωνε ότι αρνείται κατηγορηματικά κάθε συζήτηση ειδικώς για τα μισθολογικά θέματα, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι είχε εντολή να αποχωρήσει αν οι άλλες πλευρές επέμεναν να τα συζητήσουν.

Σας θυμίζω ότι από κοινού, και μάλιστα με δική σας επιμονή, προκρίναμε τον τριμερή διάλογο, με τη συμμετοχή δηλαδή και της Πολιτείας, καθώς δική σας δεδηλωμένη θέση είναι ότι η όποια συμφωνία των κοινωνικών εταίρων κινδυνεύει να μην γίνει σεβαστή από την κυβέρνηση και τους δανειστές μας. Έτσι καταλήξαμε στον τριμερή διάλογο ώστε οι τυχόν αποφάσεις να έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα και για τον υπουργό Εργασίας. Τούτο είναι ιδιαίτερα σημαντικό και στην παρούσα συγκυρία λόγω των νέων ζητημάτων που τίθενται από την τρόικα, τα οποία προέχει να αντιμετωπίσουμε στο πλαίσιο του τριμερούς διαλόγου.

Ο ΣΕΒ εξακολουθεί να πιστεύει ότι στη φάση αυτή το τριμερές σχήμα είναι το πιο αποτελεσματικό για να θέσουμε όλο το φάσμα των εργασιακών σχέσεων, θεμάτων και προβλημάτων -με την προϋπόθεση η συμμετοχή όλων να είναι ειλικρινής και ουσιαστική».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger