ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ισραήλ: Στο επίκεντρο θρησκευτικής βίας οι μουσουλμάνοι

Ισραήλ: Στο επίκεντρο θρησκευτικής βίας οι μουσουλμάνοι

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 | 02:10



Με την χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης , η ισραηλινή αστυνομία επιχείρησε σήμερα να διαλύσει διαδήλωση δεκάδων Ισραηλινών υπερεθνικιστών που διαμαρτύρονταν και πετούσαν πέτρες έξω από το τέμενος αλ Άκσα - ιερό τόπο τόσο του Ισλάμ όσο και για τους Εβραίους - στην Ιερουσαλήμ, μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και ένας άνθρωπος τέθηκε υπό κράτηση, κατηγορούμενος ότι προσπάθησε να μαχαιρώσει έναν αστυνομικό την ώρα που προσπαθούσε να τον συλλάβει, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.



Το Τέμενος του Αλ Ακσά είναι ένα ισλαμικό τέμενος το οποίο μαζί με τον Θόλο του Βράχου βρίσκονται στο Όρος του Ναού. Σύμφωνα με την μουσουλμανική παράδοση ο Προφήτης Μωάμεθ μεταφέρθηκε από την Μέκκα στο Αλ Ακσά μέσα στη διάρκεια μιας νύχτας. Βάση της ίδιας προσέγγισης στην ίδια τοποθεσία ανεγέρθη ένας ναός από τον Ιακώβ που στη συνέχεια ανακαινίστηκε από τον Σολομώντα.

Την ίδια ώρα η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας αξιωματούχος της μουσουλμανικής κοινότητας της Ραμλέ, στο Ισραήλ, βρέθηκε σήμερα το πρωί νεκρός μέσα στο τέμενος της πόλης αυτής, η οποία βρίσκεται νότια του Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η σορός του θύματος φέρει σημάδια από τη χρήση βίας, όπως και ίχνη από αίμα.

"Πρόκειται για τον Μοχάμαντ Τάτζι, ηλικίας περίπου 80 ετών, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της Waqf (αρχή διαχείρισης των μουσουλμανικών θρησκευτικών περιουσιακών στοιχείων) της Ραμλέ", ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Λούμπα Σάμρι, η οποία πρόσθεσε ότι άρχισε έρευνα για το θάνατό του.

Ο πληθυσμός της Ραμλέ, μίας από τις πιο φτωχές πόλεις του Ισραήλ, αποτελείται κατά περίπου 80% από εβραίους και κατά 20% από Άραβες, μουσουλμάνους και χριστιανούς.

Οι απόγονοι των περίπου 160.000 Παλαιστινίων που παρέμειναν στα πάτρια εδάφη μετά την ίδρυση του Ισραήλ το 1948, οι Ισραηλινοί Άραβες ανέρχονται σήμερα σε περίπου 1,5 εκατομμύριο, δηλαδή στο 20% του πληθυσμού της χώρας.

Η κοινότητα αυτή, η οποία εξαιρείται από την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, υφίσταται διακρίσεις, ιδιαίτερα στον τομέα της στέγασης και της εργασίας.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger