ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με απεργίες και συγκεντρώσεις

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με απεργίες και συγκεντρώσεις

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 | 17:00




Απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή και την Ψυχική Υγεία. Κλειστή είναι η Αριστοτέλους.

Διαμαρτύρονται για τις περικοπές και διεκδικούν την πλήρη χρηματοδότηση όλων των υπηρεσιών Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στην κατάθλιψη.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:
"Γιορτάζουμε" την Παγκόσμια Μέρα Ψυχικής Υγείας με συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας ΟΛΟΙ την Τετάρτη 10/10 στο ΥΥΚΑ στις 11.00πμ. Δεν θα τους αφήσουμε να μας πετάξουν στο δρόμο.
Δεν θα τους αφήσουμε να διαλύσουν της υπηρεσίες Υγείας - Ειδικής Αγωγής. Δεν θα τους αφήσουμε να παίζουν με τις ζωές των πιο ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Δημόσια και Δωρεάν Υγεία,Ψυχική Υγεία και Ειδική Αγωγή για όλο το λαό.Σχεδιασμός βάσει των αναγκών της κοινωνίας από τους εργαζόμενους, τους λήπτες και τους κοινωνικούς φορείς.

Πλήρης χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό όλον των Υπηρεσιών την ίδια μέρα (10/10) το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Αγ.Σαββα συντονισμός από εκπροσώπους σωματείων και εργαζόμενους στην Υγεία, την Ψυχική Υγεία και την Ειδική Αγωγή στις 7.00μμ

Συζηταμε - Αποφασιζουμε - Προτεινουμε στα σωματεια και τους χωρους δουλειας τρόπους και πρόγραμμα κλιμάκωσης

ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ

"Περίπου 350 εκατομμύρια άνθρωποι όλων των ηλικιών, εισοδημάτων και εθνικοτήτων πάσχουν από κατάθλιψη. Εκατομμύρια οικογένειες, φίλοι και συνάδελφοι είναι εκτεθειμένοι στις έμμεσες συνέπειες αυτής της υποτιμημένης παγκόσμιας κρίσης υγείας.

Η κατάθλιψη μειώνει την ικανότητα των ανθρώπων να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές προκλήσεις της ζωής και συχνά προκαλεί αναστάτωση στην οικογένεια, τη διακοπή του σχολείου ή την απώλεια της δουλειάς. Σε πιο ακραίες περιπτώσεις, οι άνθρωποι αφαιρούν την ίδια τους τη ζωή. Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο. Η πλειονότητα των περιπτώσεων οφείλεται σε κατάθλιψη που δεν έχει διαγνωστεί ή δεν έχει αντιμετωπιστεί".

Τα παραπάνω τονίζει σε μήνυμα του, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι - Μουν, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, που είναι αφιερωμένη στην κατάθλιψη.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι του τομέα Ψυχικής Υγείας πραγματοποιούν πανελλαδική 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για υποβάθμιση των υπηρεσιών των μονάδων ψυχικής υγείας. Υποστηρίζουν ότι αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα με απλήρωτους εργαζόμενους και προμηθευτές, ενώ εφέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης, η χρηματοδότησή τους έχει μειωθεί κατά 50%, φτάνοντας συνολικά τα 40 εκατ. ευρώ, ενώ το 2011 ήταν 88 εκατ.ευρώ.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, έχει ήδη δοθεί σχεδόν το 100% στις δομές ιδιωτικού δικαίου.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger