ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ξεκινούν τα καθοριστικά ντιμπέιτ

Ξεκινούν τα καθοριστικά ντιμπέιτ

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 | 04:30



Θα μπορούσε να το αποκαλέσει κανείς σύγκρουση των γιγάντων, η οποία θα κρίνει και το αν μπορεί ο σημερινός Αμερικανός πρόεδρος να εμποδίσει το Tea Party να καταλάβει τον Λευκό Οίκο για δεύτερη τετραετία.

Την ερχόμενη Τετάρτη, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μιτ Ρόμνεϊ θα βρεθούν αντιμέτωποι στο πρώτο από τα τρία τηλεοπτικά ντιμπέιτ που θα καθορίσουν όχι μόνο την προσωπική τους τύχη, αλλά και το μέλλον της ισχυρότερης χώρας του πλανήτη.

Για τον Ομπάμα, η συζήτηση θα είναι μια ευκαιρία να εδραιώσει τη διαφορά που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό υπέρ του στις δημοσκοπήσεις. Ο απερχόμενος πρόεδρος καλείται να δώσει απάντηση στο εξής ερώτημα: είναι ένας μαύρος Τζίμι Κάρτερ ή ένας «winner» αντίστοιχος με τον Μπιλ Κλίντον;

Για τον Ρόμνεϊ, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Τα 60 λεπτά της μονομαχίας στο Ντένβερ του Κολοράντο ίσως να είναι η τελευταία του ευκαιρία να σώσει μια εκστρατεία η οποία δεν πηγαίνει καθόλου καλά.

«Ο Ρόμνεϊ προσέρχεται σ' αυτό το ντιμπέιτ με την ελπίδα ο Ομπάμα να κάνει κάποιο λάθος», σημειώνει ο Στιβ Σμιτ, επικεφαλής της εκστρατείας του Τζον Μακέιν το 2008. «Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο της ίδιας του της τύχης».

Παρά το υψηλό επίπεδο ανεργίας στις ΗΠΑ, που σήμερα φτάνει το 8,1%, οι Αμερικανοί δείχνουν να εμπιστεύονται τον τωρινό πρόεδρο. Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας The Guardian, μεγάλη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Real Clear Politics δίνει στον Ομπάμα 49% και στον Ρόμνεϊ 45%. Στις αμφίρροπες πολιτείες μάλιστα, ο Ομπάμα έχει αρχίσει να απομακρύνεται από τον Ρόμνεϊ πέραν των ορίων του λάθους.

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου Quinnipiac δίνει στον Ομπάμα προβάδισμα 9 μονάδων στη Φλόριντα και 10 μονάδων στο Οχάιο. Αν όμως ο Ρόμνεϊ χάσει τους 47 εκλέκτορες αυτών των δύο πολιτειών, πολύ δύσκολα θα εξασφαλίσει τους 270 που χρειάζεται για την εκλογή του.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger