ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Τουρτουρίζουν στο μάθημα οι φοιτητές του ΑΠΘ!

Τουρτουρίζουν στο μάθημα οι φοιτητές του ΑΠΘ!

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 | 22:50




Χωρίς θέρμανση θα κάνουν μάθημα οι φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αφού κόπηκε η παροχή φυσικού αερίου λόγω χρέους 1 εκατ. ευρώ!

Η διοίκηση Μυλόπουλου μάλλον ακολουθεί την τακτική «δεν πληρώνω», καθώς και το καλοκαίρι είχε προκληθεί σάλος, όταν η ΔΕΗ είχε προχωρήσει σε διακοπή των συνδέσεων, αφού είχαν μαζευτεί χρέη 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τότε η διοίκηση είχε ισχυριστεί ότι δεν πλήρωνε την ΔΕΗ, για να «εκβιάσει» το υπουργείο Παιδείας για επιπλέον επιχορήγηση. Τελικά, έγινε διακανονισμός και… είδαν ξανά φως οι φοιτητές!

Ωστόσο, θα είναι πιο δύσκολο να επιστρέψει και το φυσικό αέριο, αφού η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης μάλλον αγανάκτησε με την διοίκηση του Πανεπιστημίου και έκοψε την παροχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εταιρία Παροχής Αερίου έχει αποστείλει έγγραφο προς την διοίκηση ζητώντας την αποπληρωμή οφειλών από το Ιανουάριο!

Μάλιστα, η συγκεκριμένη επιστολή είχε κοινοποιηθεί και προς το υπουργείο Παιδείας, το οποίο στις 5 Ιουνίου με υπηρεσιακό έγγραφο ζητούσε από ΑΠΘ να πληρώσει.

Η διοίκηση όχι μόνο δεν πλήρωσε, αλλά αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις και στο που πήγαν τα λεφτά της επιχορήγησης.

Η εταιρία ξαναζήτησε τα χρήματα της την 1η Αυγούστου, όμως καμία απάντηση πάλι. Στις 9 Αυγούστου σφραγίστηκαν οι συνδέσεις σε κάποιες σχολές, όμως έμεινε ενεργή αυτή του γυμναστηρίου, καθώς είχε πληρωθεί ο λογαριασμός 3.700 ευρώ στις 25 Ιουλίου.

Συνολικά, το ΑΠΘ χρωστάει 951.465 ευρώ στην ΕΠΑ, όμως πρέπει να δώσει άλλα 2.500 ευρώ για την επανασύνδεση.

Μέχρι στιγμής πάντως, όχι μόνο δεν πληρώνει το πανεπιστήμιο, αλλά… ζητάει και επιπλέον επιχορήγηση από το υπουργείο. Έχει ήδη πάρει 17 εκατ. ευρώ και τώρα ζητάει τα υπόλοιπα οκτώ, την ώρα που για ολόκληρη την χρονιά τα κονδύλια που υπολογίζεται να δοθούν είναι 26 εκατ. ευρώ…
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger