ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ερώτηση Βαρβιτσιώτη για τα υποβρύχια

Ερώτηση Βαρβιτσιώτη για τα υποβρύχια

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 | 15:00

Με αφορμή δημοσίευμα της για την εμπλοκή συνδικαλιστών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην υπόθεση με τις προμήθειες των υποβρυχίων... ο βουλευτής της ΝΔ ρωτά εάν ολοκληρώθηκε η έρευνα του ΣΔΟΕ και σε ποια αρχή υποβλήθηκε το σχετικό

Όπως αναφέρει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο φύλλο της 28-2-2011 της εφημερίδας Real news δημοσιεύθηκε αποκαλυπτικό άρθρο, σύμφωνα με το οποίο «στις τσέπες μεγαλοσυνδικαλιστών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά κατέληξε ένα μεγάλο μέρος από τις αμαρτωλές προμήθειες της υπόθεσης με τα υποβρύχια…».

Μάλιστα σημειώνει ότι η αποκάλυψη αυτή επιβεβαιώθηκε πλήρως λίγο αργότερα όταν «περιήλθαν σε γνώση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, που συγκροτήθηκε για την διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων, σχετικά με την προμήθεια των υποβρυχίων τύπου 214, μεταφρασμένα πρακτικά της δικογραφίας, που είχε σχηματιστεί από την εισαγγελία του Μονάχου, αλλά και από καταθέσεις στην επιτροπή αυτή ελεγκτικών οργάνων του ΣΔΟΕ, που ερευνούσαν τότε την υπόθεση».

«Το σχετικό ολοκληρωμένο πόρισμα του ΣΔΟΕ, ως προς το συγκεκριμένο μέρος καταμερισμού ευθυνών δεν υπεβλήθη ποτέ στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, λόγω της ολοκληρώσεως των εργασιών της τον Αύγουστο 2011» υπογραμμίζει ο βουλευτής της ΝΔ.

Ολόκληρη η ερώτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προς τον υπουργό Οικονομικών:

«Θέμα: Έρευνα ΣΔΟΕ σχετικά με την προμήθεια υποβρυχίων.

Στο φύλλο της 28-2-2011 της έγκριτης εφημερίδας Real News δημοσιεύθηκε αποκαλυπτικό άρθρο, σύμφωνα με το οποίο «στις τσέπες μεγαλοσυνδικαλιστών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά κατέληξε ένα μεγάλο μέρος από τις αμαρτωλές προμήθειες της υπόθεσης με τα υποβρύχια…».

Η αποκάλυψη αυτή επιβεβαιώθηκε πλήρως λίγο αργότερα, όταν περιήλθαν σε γνώση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, που συγκροτήθηκε για την διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων, σχετικά με την προμήθεια των υποβρυχίων τύπου 214, μεταφρασμένα πρακτικά της δικογραφίας, που είχε σχηματιστεί από την εισαγγελία του Μονάχου, αλλά και από καταθέσεις στην επιτροπή αυτή ελεγκτικών οργάνων του ΣΔΟΕ, που ερευνούσαν τότε την υπόθεση.

Το σχετικό ολοκληρωμένο πόρισμα του ΣΔΟΕ, ως προς το συγκεκριμένο μέρος καταμερισμού ευθυνών, δεν υπεβλήθη ποτέ στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, λόγω της ολοκληρώσεως των εργασιών της τον Αύγουστο 2011.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ολοκληρώθηκε η έρευνα του ΣΔΟΕ όσον αφορά την εμπλοκή συνδικαλιστών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην συγκεκριμένη υπόθεση;
Η σχετική πορισματική αναφορά του ΣΔΟΕ σε ποια δημόσια αρμόδια αρχή υπεβλήθη;
Αιτείται η κατάθεση στην Βουλή της σχετικής πορισματικής αναφοράς».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger