ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μέρκελ: Ήρθε, μας έκανε άνω - κατω και έφυγε! Συμπεράσματα

Μέρκελ: Ήρθε, μας έκανε άνω - κατω και έφυγε! Συμπεράσματα

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 | 21:40




Ήρθε, μας έκανε άνω - κατω και ... έφυγε! Τα συμπεράσματα από την επίσκεψη της Μέρκελ., μόλις ξεκίνησαν.
Χαρακτηριστικά της συνάντησης είναι ότι η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέφθασαν για μία ακόμη φορά μαζί στη συνάντηση και με το ίδιο αυτοκίνητο, το οποίο παρέμεινε επί ένα πεντάλεπτο περίπου στο... πάρκινγκ του κεντρικού ξενοδοχείου, με τον κ. Σαμαρά να συνομιλεί όλη αυτή την ώρα με την κ. Μέρκελ, προσπαθώντας προφανώς να της εξηγήσει (ή να την πείσει) κάτι προφανώς σημαντικό.

Όσον αφορά το τι ανέφεραν οι επιχειρηματίες στην συνάντηση, αν και ήταν «κλειστή», σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν παράπονα για τα χρέη του ελληνικού Δημοσίου απέναντι στον ιδιωτικό τομέα, όπως π.χ. στις επιχειρήσεις του φαρμακευτικού τομέα. Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη να προωθηθούν τάχιστα οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Στη συνέχεια η καγκελάριος της Γερμανίας κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", όπου και επιβιβάσθηκε στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος και αυτή την ώρα επιστρέφει στη χώρα της.
Η Μέρκελ εμφανίστηκε τελικά ανοιχτή σε μία συζήτηση για το θέμα της επιμήκυνσης, σύμφωνα τουλάχιστον με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές. «Να το συζητήσουμε» ήταν συγκεκριμένα η απάντηση της καγκελάριου της Γερμανίας στον Έλληνα πρωθυπουργό για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα επίσης με τις ίδιες πηγές, τα ζητήματα της συμφωνίας θα έρθουν σαν «πακέτο» και όχι «ένα-ένα».

Η δήλωση πάντως της κ. Μέρκελ ότι απλώς εύχεται να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, μάλλον προκάλεσε «παγωμάρα» στο Μαξίμου, το οποίο περίμενε μια πιο «θερμή» δήλωση.

Από την άλλη πλευρά είναι αλήθεια ότι καγκελάριος αναγνώρισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, εκτιμώντας πως «αξίζει τον κόπο» να ολοκληρώσει τη διαδρομή η Ελλάδα. «Η πορεία που έχει ακολουθήσει η Ελλάδα είναι πολύ σκληρή θα οδηγήσει όμως σε επιτυχία» τόνισε.

Θετικό επίσης ότι η Μέρκελ μίλησε ξεκάθαρα για την ανάγκη ανάπτυξης. «Παράλληλα με τα μέτρα λιτότητας θα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη, θα στηρίξουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να πάρει η Ελλάδα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων» επισήμανε.

Η ίδια δήλωσε επίσης ότι στη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά αποφασίστηκε να δοθεί ώθηση στα διμερή θέματα και να ενισχυθεί η διμερής συνεργασία στην Task Force και με τον κ. Φούχτελ.
Ο Αντώνης Σαμαράς υποδέχτηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο πρωθυπουργικό του γραφείο την Άνγκελα Μέρκελ. Όπως φάνηκε, η Γερμανίδα καγκελάριος λησμόνησε γρήγορα το γραφείο, καθώς το 2007 είχε επισκεφθεί το συγκεκριμένο χώρο μόνο που στην πολυθρόνα του Αντώνη Σαμαρά καθόταν ο … Κώστας Καραμανλής.

Χαρακτηριστικό το απόσπασμα της συνομιλίας που είχαν:

Άνγκελα Μέρκελ: «Ωραίο το γραφείο σας».

Αντώνης Σαμαράς: «Είναι αυτό που είχε και ο Κ.Καραμανλής. Είναι το ίδιο με των προκατόχων μου».

Στη συνέχεια η κα Μέρκελ θέλησε να ενημερωθεί αν στο ίδιο μέρος συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να της απαντά: «Όχι. Συνεδριάζει λίγο πιο κάτω, στην Βουλή».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger