ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Συμφωνία για καταθέσεις στην Ελβετία επιδιώκει η Κύπρος

Συμφωνία για καταθέσεις στην Ελβετία επιδιώκει η Κύπρος

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 | 10:10


Η αφαίμαξη της κυπριακής οικονομίας με τη διοχέτευση αδήλωτων κεφαλαίων σε ελβετικές τράπεζες την τελευταία δεκαετία απασχολεί την...
Κυπριακή κυβέρνηση, ανέφερε ο πρόεδρος Χριστόφιας στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στη σύσκεψη της Παρασκευής για τις αντιπροτάσεις της Λευκωσίας στα μέτρα της τρόϊκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδόθηκαν στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, το θέμα έθιξε ο πρόεδρος Χριστόφιας στη διάρκεια συνάντησης που είχε με την Ελβετίδα ομόλογο του, όταν αυτή επισκέφθηκε την Κύπρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΡΙΚ, η Κυπριακή κυβέρνηση επιδιώκει συμφωνία στο βρετανικό πρότυπο που προστατεύει την ανωνυμία των καταθετών.

Η Κύπρος έχει ήδη υπογράψει συμφωνία με την Ελβετία και εισπράττει από τη Βέρνη φόρους για καταθέσεις ύψους εκατόν εκατομμυρίων ευρώ που ανήκουν σε καταθέτες, οι οποίοι έχουν δηλώσει τη διεύθυνσή τους στην Κύπρο. Ουδείς μπορεί να υπολογίσει το πραγματικό ύψος των καταθέσεων στην Ελβετία, αλλά σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις τα περισσότερα αδήλωτα κεφάλαια αφορούν παράνομη έξοδο κεφαλαίων την περίοδο του χρηματιστηριακού σκανδάλου το 1999-2000 και της «φούσκας» των ακινήτων.

express
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger