ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Εστίαση: 30.000 άνεργοι, -40% ο τζίρος 4.000 λουκέτα σε ένα έτος

Εστίαση: 30.000 άνεργοι, -40% ο τζίρος 4.000 λουκέτα σε ένα έτος

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 | 19:20




Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την αύξηση του ΦΠΑ και τις καταστροφικές συνέπειες που μέτρου ο Σύνδεσμος Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ), σε σχετική ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι αρμόδια στελέχη και από τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, αλλά και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, έχουν δημοσίως αναγνωρίσει ότι η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση ήταν λάθος.

Απώλεια 30.000 θέσεων εργασίας, πτώση 40% του τζίρου και λουκέτο 4.000 καταστημάτων είναι οι πληγές που μετρά ο κλάδος εστίασης τον τελευταίο χρόνο εξαιτίας της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ.

Εκτός, όμως, από τις εταιρείες του κλάδου σοβαρές είναι και οι επιπτώσεις τόσο στα έσοδα του κράτους, τα οποία λόγω πτώσης της κατανάλωσης έχουν μειωθεί, όσο και σε επίπεδο εργοδοτικών εισφορών, αφού και αυτές με τη σειρά τους έχουν υποχωρήσει σημαντικά εξαιτίας της απώλειας θέσεων εργασίας.

Εντούτοις, όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος στην ίδια ανακοίνωση, διατηρείται και συνεχίζει να ζημιώνει το κράτος, τον κλάδο, και τον καταναλωτή.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger