ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Νιγηρία: Νεκροί 26 φοιτητές από ένοπλη επίθεση σε εστία

Νιγηρία: Νεκροί 26 φοιτητές από ένοπλη επίθεση σε εστία

Written By Greekznews 3 on Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012 | 22:40
Σε τουλάχιστον 26 ανήλθαν οι νεκροί από την επίθεση ενόπλων στην φοιτητική εστία Πολυτεχνείου στην περιφέρεια της πόλης Μούμπι, στη βορειοανατολική Νιγηρία.

«Σκοτώθηκαν 26 φοιτητές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μοχάμεντ Ιμπραχίμ, ο οποίος διευκρίνισε ότι η επίθεση έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ο αξιωματούχος των σωστικών συνεργείων της πόλης Μούμπι διευκρίνισε ότι «δεκαπέντε τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο» και ότι «ο στρατός έχει ανακτήσει τον έλεγχο της ζώνης».

Την πληροφορία για το θάνατο τουλάχιστον 26 φοιτητών επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του Πολυτεχνείου.

Η επίθεση έγινε στην φοιτητική εστία του ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου που βρίσκεται στην πόλη Μούμπι, στην πολιτεία Ανταμάουα. Η πολιτεία αυτή αποτελεί στόχο επιθέσεων που αποδίδονται στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Ωστόσο οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η επίθεση να συνδέεται με τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών στο Πολυτεχνείο, καθώς πολλά από τα θύματα ήταν υποψήφιοι και οι εκλογές αυτές είχαν προκαλέσει εντάσεις μεταξύ των φοιτητών.

«Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιος είναι υπεύθυνος για τις δολοφονίες αυτές, αλλά δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια εσωτερική υπόθεση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη αρχίσει τις έρευνες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο νιγηριανός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε έναν επικεφαλής της Μπόκο Χαράμ και ότι συνέλαβε περισσότερα από 150 μέλη της οργάνωσης σε επιδρομή που έκανε στην πόλη.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger