ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Στα 114 εκατ. ευρώ η ζημιά από τις "μαϊμού" συντάξεις

Στα 114 εκατ. ευρώ η ζημιά από τις "μαϊμού" συντάξεις

Written By Greekznews 3 on Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012 | 16:40


Στα 114 εκατ. ευρώ η ζημιά από τις "μαϊμού" συντάξεις 

Ζημιά ύψους 114 εκατ. ευρώ έχει καταγραφεί για το κράτος, από την καταβολή συντάξεων «μαϊμού» και επιδομάτων σε μη δικαιούχους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ήδη έχουν αποκαλυφθεί 11.000 περιπτώσεις πλασματικών συντάξεων (πλην Δημοσίου) και έχει δρομολογηθεί η ηλεκτρονική διασταύρωση των αρχείων των ασφαλιστικών ταμείων με τη βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με προοπτική να αναζητηθούν ως αχρεωστήτως εισπραχθέντα ποσά απ' αυτούς που δεν τα δικαιούται.

Το υπουργείο σχεδιάζει να λειτουργεί μηχανογραφικό σύστημα από τις αρχές του 2013 που θα αποτυπώνει αυτόματα και θα ενημερώνει, παράλληλα, τα ασφαλιστικά ταμεία για οποιαδήποτε αλλαγή της οικογενειακής/δημογραφικής κατάστασης των δικαιούχων (θάνατος, γάμος).

Η έως τώρα η απογραφή του ΙΚΑ κατέδειξε 150.000 συνταξιούχους που δεν προσήλθαν στην πρόσκληση ταυτοποίησης των στοιχείων τους. Η απογραφή του ΙΚΑ λήγει την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου μετά την τελευταία παράταση που εδόθη και όσοι δεν προσέλθουν θα πρέπει αυτοπροσώπως ή με νόμιμο πληρεξούσιο για περιπτώσεις που δεν μπορούν να μετακινηθούν με πρόσφατες ημερομηνίες στα σχετικά πιστοποιητικά, για να εισπράξουν τη σύνταξη Νοεμβρίου, ειδάλλως θα διακοπεί.

Εν τω μεταξύ, από τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα κατά τόπους υποκαταστήματα και Παραρτήματα του ΙΚΑ οι ηλικιωμένοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Πρόγραμμα κατ' οίκον φροντίδας συνταξιούχων» βάσει του Ν. 4052/01.03.2012.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger