ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » 1 στους 10 εργαζόμενους στην Ευρώπη, πάσχει από κατάθλιψη

1 στους 10 εργαζόμενους στην Ευρώπη, πάσχει από κατάθλιψη

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 | 15:50

Ένας στους 10 εργαζόμενους στην Ευρώπη πάσχει ήδη από κατάθλιψη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το περιοδικό Spiegel. Τα συμπτώματα ξεκινούν με... πόνο στον αυχένα και στον ώμο, προβλήματα στο στομάχι ή επαναλαμβανόμενα κρυολογήματα. Παρουσιάζονται επίσης προβλήματα στον ύπνο ή στην συγκέντρωση. Σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα και το άγχος, τα συμπτώματα αυτά, προδίδουν την ασθένεια.

Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, κατά μέσο προκαλείται μια απώλεια 36 εργάσιμων ωρών και κόστος για το σύστημα υγείας περίπου 100 δισεκατομμυρίων, μόνο το 2010. Οι εργαζόμενοι που προσβάλλονται συνηθέστερα είναι οι Βρετανοί (26 τοις εκατό) και λιγότερο οι Ιταλοί (12 τοις εκατό).

Ξεπερνώντας τα οικονομικά κόστη που φαίνεται ότι μετράνε πλέον περισσότερο από τον ανθρώπινο παράγοντα, οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να δοθεί προσοχή στο μεγάλο ταμπού της νόσου. Ο Detlef Dietrich, Ιατρικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Ameos Hildesheim που είναι ο συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ημέρας Κατάθλιψης στη Γερμανία, σημειώνει ότι η νόσος δεν αναγνωρίζεται σε πολλούς ασθενείς. Θα πρέπει να δείξουμε προσοχή όταν κάποιος παραπονιέται για εβδομάδες, σχετικά με συμπτώματα όπως αϋπνίες, έλλειψη ενέργειας ή ανησυχία.

Συχνά, αιτία εκδήλωσης της νόσου είναι τα προβλήματα στην εργασία, σημειώνει ο καθηγητής. Οι άνθρωποι υποφέρουν από την πίεση στη δουλειά και τη αβεβαιότητα και αυτό οδηγεί σε μεγάλο ψυχολογικό στρες. Μερικές φορές αιτία είναι τα οικογενειακά προβλήματα ή η κληρονομικότητα
lifo.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger