ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » «SOS» από τις επιχειρήσεις για τις δόσεις των δανείων του ΕΤΕΑΝ

«SOS» από τις επιχειρήσεις για τις δόσεις των δανείων του ΕΤΕΑΝ

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 | 02:00



Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι επιχειρήσεις που δεν έχουν εξοφλήσει δόσεις δανείων του ΕΤΕΑN καθώς κινδυνεύουν να υπαχθούν στη λίστα του Τειρεσία, τον Οκτώβριο, εάν δεν έχουν εξοφλήσει τα χρέη τους μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Την παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη, ζητά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, "προκειμένου να αποφευχθεί μια καταστροφική για χιλιάδες επιχειρήσεις υπαγωγή τους στον Τειρεσία".

Όπως επισημαίνει ο κ. Μίχαλος σε επιστολή που απέστειλε, σήμερα, στον υπουργό Ανάπτυξης, τα Επιμελητήρια σε όλη την επικράτεια έχουν γίνει αποδέκτες έντονων αντιδράσεων από επιχειρήσεις - μέλη τους, με αφορμή την επαπειλούμενη υπαγωγή τους στο σύστημα ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ - με ό,τι αυτό συνεπάγεται - εάν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν έχουν εξοφλήσει την τελευταία (στις περισσότερες περιπτώσεις) δόση των δανείων του ΕΤΕΑΝ του έτους 2009. Οι επιχειρήσεις καλούνται από τις τράπεζες, και τους ανακοινώνεται πως αυτές θα προχωρήσουν στην καταγγελία των συμβάσεών τους εάν η εξόφληση δε γίνει μέχρι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012, ανεξαρτήτως της πιστοληπτικής ικανότητας του κάθε πελάτη και του γεγονότος πως οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σε ασφυκτική κατάσταση από πλευράς ρευστότητας. Οι τράπεζες αρνούνται δε και την παραχώρηση παράτασης της αποπληρωμής έστω και για ένα μήνα.

Για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ καλεί τον υπουργό Ανάπτυξης για την άμεση , λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων, παρέμβασή του προς τις τράπεζες και την νέα διοίκηση του ΕΤΕΑΝ, ώστε να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα και να μην οδηγηθούν χιλιάδες επιχειρήσεις σε ακόμα δυσκολότερη κατάσταση, που εκτός των άλλων θα έπληττε την αγορά, την οικονομία και θα είχε επίπτωση στην απασχόληση και στα δημόσια έσοδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger