ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Η εξόντωση του ελεύθερου επαγγελματία είναι γεγονός

Η εξόντωση του ελεύθερου επαγγελματία είναι γεγονός

Written By Greekznews 3 on Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 | 20:00
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με κοινό συντελεστή 35%, ενώ για τους μισθωτούς και συνταξιούχους προβλέπεται διατήρηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ, μείωση των φορολογικών κλιμακίων από 8 σε 3 ή 4 και ανώτατο φορολογικό συντελεστή 35% από 45% που είναι σήμερα.

H φορολόγηση με 35% (αντί με 30% που ήταν το επικρατέστερο σενάριο) και η παράλληλη κατάργηση του αφορολόγητου για 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις εξετάζεται να ισχύσει από τα φετινά εισοδήματα κι όχι αυτά του 2013, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.

Επίσης, στο υπουργείο Οικονομικών έχουν αποφασίσει να αυξήσουν την προκαταβολή φόρου που καταβάλλουν κάθε χρόνο οι επιτηδευματίες στο 60% από 55% σήμερα.

Σε ό,τι αφορά τα μπλοκάκια, που υποκρύπτουν μόνιμη και σταθερή σχέση με την εταιρία, το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει να φορολογούνται ως μισθωτοί με αφορολόγητο 5.000 και τους φορολογικούς συντελεστές της κλίμακας έως ένα ύψος εισοδήματος.
Επίσης, σχεδιάζεται να υπάρξει ειδική ρύθμιση που θα προβλέπει ότι μισθωτοί ή συνταξιούχοι οι οποίοι έχουν εισοδήματα και από δελτίο παροχής υπηρεσιών θα φορολογούνται για το κάθε εισόδημα ξεχωριστά. Ακόμη, στο τραπέζι της συζήτησης βρίσκεται και η αλλαγή της φορολογίας των αγροτών στα πρότυπα των ελεύθερων επαγγελματιών και των ατομικών επιχειρήσεων με πολύ χαμηλότερο, ωστόσο, φορολογικό συντελεστή που μπορεί να διαμορφωθεί στο 10% - 15%.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger