ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Συνάντηση Αβραμόπουλου - Χριστόφια, στη Νέα Υόρκη

Συνάντηση Αβραμόπουλου - Χριστόφια, στη Νέα Υόρκη

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 | 16:20




«Παρ’ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, το Κυπριακό είναι προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και θέλω να την ευχαριστήσω για αυτό» τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, μετά τη χθεσινή συνάντησή του στη Νέα Υόρκη με τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Δίνουμε τη μάχη ενωμένοι. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο τέλος θα καταφέρουμε και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ ο πρόεδρος Χριστόφιας επεσήμανε ότι «είμαστε σε δύσκολη θέση οι δύο κυβερνήσεις και οι δύο λαοί, με τα διάφορα οικονομικά ζητήματα, και θα δώσουμε τη μάχη».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε: «Συντονιζόμαστε σε διάφορες επαφές που κάνουμε και ο κ. Αβραμόπουλος πάντα τοποθετεί το Κυπριακό με πολύ ξεκάθαρο τρόπο. Εμείς, από δικής μας πλευράς, ξέρετε πόσο αγαπούμε την Ελλάδα και πόσο συμπονούμε μαζί με την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό. Είμαστε σε δύσκολη θέση οι δύο κυβερνήσεις και οι δύο λαοί με τα διάφορα οικονομικά ζητήματα και βεβαίως θα δώσουμε τη μάχη από μέρους και των Ελλήνων και των Κυπρίων - συνεχίζω να λέω όλων των Κυπρίων όπως ξέρετε - ώστε να αναχαιτιστεί αυτή η επίθεση την οποία δεχόμαστε. Είναι εξουθενωτική. Βεβαίως, θα κάνουμε θυσίες. Θα κάνει και ο κυπριακός λαός θυσίες. Και ο ελληνικός λαός δεν κάνει τίποτα άλλο αυτήν την εποχή. Εύχομαι στην ελληνική κυβέρνηση να κρατήσει καλά τα μετερίζια, έτσι ώστε στο τέλος της ημέρας να υπάρξει η αντίστροφη μέτρηση. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. υπουργό για τη χαρά που μας δίνει να συναντηθούμε και να ευχηθώ το συντομότερο δυνατό να ξαναβρεθούμε είτε στην Κύπρο είτε στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη σημερινή μας συνάντηση, που γίνεται στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Προσφέρεται αυτός ο χώρος, ώστε, μέσα από συνεχείς διμερείς επαφές, να παρουσιάζουμε κατεξοχήν τα εθνικά μας θέματα και να συζητούμε με τους φίλους μας σε ολόκληρο τον κόσμο για το πώς εξελίσσεται αυτή η δύσκολη για τον πλανήτη οικονομική κρίση, θύματα της οποίας είναι και η Ελλάδα και η Κύπρος.

Ωστόσο, όπως είπε νωρίτερα και ο κ. πρόεδρος, και στον σχεδιασμό μας, και στη στρατηγική μας, και στην καρδιά μας, εξέχουσα θέση έχει η Κύπρος, με τα όσα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί τον τελευταίο καιρό, μπροστά στην κοινή μας προσπάθεια να φτάσουμε κάποτε στην επίλυση ενός προβλήματος που μας ταλανίζει για περισσότερα από 35 χρόνια. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη στιγμή στο Κυπριακό οφείλεται -και θα ήθελα να το επισημάνω για μια ακόμη φορά- στην απροθυμία της τουρκοκυπριακής πλευράς - και κατ' επέκταση της τουρκικής - στο να εξευρεθεί μια λύση».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger