ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ακόμα δύο θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ακόμα δύο θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 | 22:00


Ακόμη δύο συνάνθρωποί μας προστέθηκαν στη μαύρη λίστα των θυμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου. Ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται πλέον σε δέκα, ενώ άλλα επτά νέα κρούσματα της τροπικής νόσου έκαναν την εμφάνισή τους την περασμένη εβδομάδα.

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι παρελθόν, αλλά ο ιός του Δυτικού Νείλου εξακολουθεί να μεταδίδεται με τα τσιμπήματα μολυσμένων κουνουπιών. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, μέσα σε επτά ημέρες οι ασθενείς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη προσβολή από τον ιό αυξήθηκαν από 140 σε 147.

Ετσι, ο έως τώρα αριθμός των φετινών κρουσμάτων διαμορφώνεται σε επίπεδα σχεδόν 50% υψηλότερα σε σχέση με το 2011, οπότε είχαν καταγραφεί συνολικά 101 περιστατικά, ενώ και ο αριθμός των θανάτων ξεπέρασε τον αντίστοιχο περσινό (δέκα φέτος έναντι εννέα το 2011).

Πάντως, το θετικό στοιχείο που προκύπτει από την έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ότι ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού βρίσκεται σε πτωτική τροχιά, καθώς το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα καταγράφονταν από 12 έως 18 νέα κρούσματα την εβδομάδα.

Από τους 147 ασθενείς που έχει χτυπήσει έως τώρα ο ιός του Δυτικού Νείλου, οι 98 παρουσίασαν σοβαρά συμπτώματα (κυρίως εγκεφαλίτιδα ή άσηπτη μηνιγγίτιδα), ενώ οι υπόλοιποι 49 νόσησαν ελαφρά, εμφανίζοντας μόνο πυρετό.

Με βάση τα στοιχεία της επιδημιολογικής έκθεσης, 110 ασθενείς με λοίμωξη από τον τροπικό ιό έχουν πάρει έως τώρα εξιτήριο από το νοσοκομείο, δώδεκα δεν νοσηλεύτηκαν, δέκα κατέληξαν και δεκαπέντε εξακολουθούν να νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι τέσσερις στην Εντατική. Οι ηλικίες των ασθενών κυμαίνονται από 11 έως 92 χρόνια, με διάμεση ηλικία τα 70 έτη.

Σε ό,τι αφορά τον πιθανό τόπο μετάδοσης του ιού, τα πρωτεία εξακολουθούν να κατέχουν η Δυτική Μακεδονία-Θράκη και η νότια Αθήνα. Τα περισσότερα σοβαρά κρούσματα εντοπίστηκαν στους δήμους Αβδήρων και Παλαιού Φαλήρου (από έντεκα), ενώ ακολουθούν οι δήμοι Τοπείρου (δέκα κρούσματα), Νέστου (οκτώ) και Καβάλας (επτά).
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger