ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Δημοσκοπήσεις: Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή

Δημοσκοπήσεις: Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή

Written By Greekznews 3 on Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 | 16:10


Δύο δημοσκοπήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας. Στην δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Επενδυτής, ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μπροστά με 1,2% διαφορά από την ΝΔ.
Στην δημοσκόπηση της εταιρείας Rass, η Νέας Δημοκρατία βρίσκεται οριακά μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και στις δύο δημοσκοπήσεις η Χρυσή Αυγή περνά στην τρίτη θέση, αφήνοντας το ΠΑΣΟΚ στην τέταρτη θέση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Επενδυτής που κυκλοφορεί σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μπροστά με 1,2% διαφορά από την ΝΔ .

Σύμφωνα με τη Metron Analysis, η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 19,6% έναντι 20,8% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 8,8%, το ΠΑΣΟΚ με 7,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, η ΔΗΜΑΡ με 4,8% και το ΚΚΕ 3,9% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1%.

Με την αναγωγή στα έγκυρα, η εκτίμηση ψήφου δίνει προβάδισμα 1,6% στο ΣΥΡΙΖΑ (27,7% έναντι 26,6% της ΝΔ) και η Χρυσή Αυγή αγγίζει το 11,7%, ενώ το ΠΑΣΟΚ περιορίζεται στο 9,8% και η ΔΗΜΑΡ διατηρεί τις δυνάμεις της (6,3%).

Σύμφωνα και με τα ευρήματα της έρευνας, η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι στενά συνδεδεμένη με την γενικότερη κρίση πολιτικής εμπιστοσύνης και την απαρέσκεια για την Πολιτική, για το κοινοβούλιο, ή τις έννοιες Δεξιά και Αριστερά που χαρακτηρίζουν ευρύ τμήμα των πολιτών, οι οποίοι μάλιστα απαντώντας σε ερώτημα για το «ποιο κόμμα πιστεύουν ότι είναι πιο κοντά στον λαό», αναδεικνύουν πρώτο το «Κανένα» (34%), με μεγάλη διαφορά από τα τρία επόμενα (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Χρυσή Αυγή).
Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ στην τέταρτη θέση δείχνει νέα δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία Rass.

Στην ίδια δημοσκόπηση η Χρυσή Αυγή φαίνεται να προηγείται του ΠΑΣΟΚ και να βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,2% έναντι 23,1% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9,3%, το ΠΑΣΟΚ με 8,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%. Η Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνει 5,2% και το ΚΚΕ 4,6%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο 1,3% και η Δημιουργία Ξανά στο 1,1%

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 10,2%, το άκυρο-λευκό 3,4% και «άλλο» 3,1%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος συγκεντρώνει 41,2% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας 30,1%, ενώ η απάντηση «κανένας» εμφανίζει ποσοστό 27,7%.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger