ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΟΗΕ: Καταδικαστικό ψήφισμα για τις ωμότητες του καθεστώτος ΣΤΗ σΥΡΊΑ

ΟΗΕ: Καταδικαστικό ψήφισμα για τις ωμότητες του καθεστώτος ΣΤΗ σΥΡΊΑ

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 | 02:40



Το Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ενέκρινε σήμερα ψήφισμα για τη Συρία, στο οποίο καταδικάζει τις ενέργειες του καθεστώτος , ιδίως τις παραβιάσεις, που πραγματοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις στις μάχες με τους αντικαθεστωτικούς.

Στο κείμενο του ψηφίσματος παρατείνεται ως τον Μάρτιο του 2013 η έρευνα για την διερεύνηση των γεγονότων στην πόλη Χούλα , όπου στα τέλη Μαίου σφαγιάστηκαν τουλάχιστον 108 άνθρωποι, ανάμεσά τους 49 παιδιά και 34 γυναίκες. Τότε, ο ΟΗΕ είχε δηλώσει ότι η σφαγή στη Χούλα μπορεί να είναι «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» και συστήθηκε Διεθνής Επιτροπή η οποία εξετάζει τα γεγονότα.
Το καταδικαστικό κείμενο υπερψήφισαν 41 μέλη του Συμβουλίου, τρία μέλη απείχαν ενώ οι παραδοσιακές χώρες-σύμμαχοι της Δαμασκού- Ρωσία, Κίνα και Κούβα- καταψήφισαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, στον ενάμισι χρόνο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Συρία, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων έχει ξεπεράσει τους 20.000 ανθρώπους.

Την ίδια ώρα, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον θα διαθέσει άλλα 45 εκατομμύρια δολάρια για τις ανάγκες της συριακής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προωθεί, στο ορατό μέλλον, μια επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια 30 εκατομμυρίων δολαρίων (η συνολική θα ανέλθει έτσι στα 130 εκατομμύρια δολάρια) υπέρ της αντιπολίτευσης στο συριακό καθεστώς και ειδικά προωθεί ποσόν ίσο με 15 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να καλυφθούν τρέχουσες ανάγκες της σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του πολιτικού της προγράμματος.

Παράλληλα, η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επιτέθηκε στον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζαντ λέγοντας ότι η ίδια δεν τρέφει την παραμικρή αμφιβολία ότι "η Τεχεράνη θα πράξει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να προστατεύσει το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ", "εντολοδόχου και πολύ πιστού φίλου" της ιρανικής
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger