ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΗΠΑ:" Εχθρός του κράτους" ο Ασάνζ

ΗΠΑ:" Εχθρός του κράτους" ο Ασάνζ

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 | 04:40



Μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ μέσω βίντεο επικοινωνίας , ο ιδρυτής των WikiLeaks Τζούλια Ασάνζ εξαπέλυσε χθες δριμεία επίθεση κατά του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατηγορώντας τον για υποκρισία σχετικά με το θέμα της ελευθερίας του λόγου .

Στην ομιλία του ο Ασάνζ «χλεύασε» τον αμερικανό πρόεδρο λέγοντας ότι τάσσεται υπέρ της ελευθερίας του λόγου στη Μέση Ανατολή, ενώ ταυτόχρονα «διώκει » τον ιστότιοπο WikiLeaks για διαρροή διπλωματικών εγγράφων.

«Οι Αιγύπτιοι έφηβοι - που ακόμα πλένουν τα μάτια τους από τα αμερικάνικα δακρυγόνα που ερρίφθησαν εναντίον τους κατά τη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης- θα πρέπει να ακούν έκπληκτοι ότι οι ΗΠΑ υποστήριξαν την αλλαγή στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Ασάνζ , σύμφωνα με το Reuters.

Μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος του λόγου του Ασάνζ ήταν αφιερωμένο στις παράνομες ενέργειες της ηγεσίας των ΗΠΑ απέναντι στον στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ο οποίος προμήθευε τον WikiLeaks  με υλικά της αμερικανικής διπλωματικής και στρατιωτικής αλληλογραφίας. Ο στρατιώτης εδώ και 856 ημέρες κρατείται σε φυλακή χωρίς απαγγελία κατηγοριών.

Ενώπιον των αντιπροσώπων των χωρών μελών του Οργανισμού – και παρουσία των ΥΠΕΞ του Ισημερινού Ρικάρντο Πατίνο και της Νομικής Σύμβουλου του Κέντρου για τα Συνταγματικά Δικαιώματα, Μπαχέρ Ασμί- ο 40χρονος Ασάνζ είπε χαρακτηριστικά ότι "ήρθε η ώρα για τον πρόεδρο Ομπάμα να κρατήσει το λόγο του και για τις ΗΠΑ να σταματήσουν τη δίωξη των WikiLeaks».



Σχετικά με την υπόθεση «ομηρείας» του μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού από τις Βρετανικές αρχές, τα σχόλια του Τζούλιαν Ασάνζ- σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Ρικάρντο Πατίνο και άλλων χωρών-συμμάχων που παρακολούθησαν την ομιλία του ιδρυτή των WikiLeaks- άφησαν να εννοηθεί ότι δεν φαίνεται καμιά άμεση λύση στον ορίζοντα, σχετικά με τη διπλωματική αντιπαράθεση Ισημερινού- Βρετανίας για το θέμα χορήγησης πολιτικού ασύλου και την ελεύθερη έξοδο του Ασάνζ από τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο ιδρυτής των WikiLeaks, ο οποίος φαινόταν σε καλή φυσική και ψυχολογική κατάσταση και καθισμένος σε ένα γραφείο μπροστά από μια βιβλιοθήκη –, δήλωσε ότι η Βρετανία και η Σουηδία έχουν μέχρι στιγμής έχουν αρνηθεί να παράσχουν εγγυήσεις ότι δεν θα τον εκδώσουν στις ΗΠΑ όπου μπορεί να βρε­θεί α­ντι­μέ­τω­πος με ι­σό­βια φυ­λά­κι­ση, α­κό­μη και με τη θα­να­τι­κή ποι­νή.

Εν τω μεταξύ, σήμερα αποκαλύφθηκε ότι – σύμφωνα με έγγραφα της αμερικανικής αντικατασκοπείας, από τα οποία αφαιρέθηκε ο χαρακτηρισμός του απορρήτου -οι Αρχές των ΗΠΑ θεωρούν τον ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ εχθρό του κράτους, ενώ την ίδια την ιστοσελίδα Wikileaks απειλή για την εθνική ασφάλεια. Στις ΗΠΑ στην κατηγορία των εχθρών του κράτους κατατάσσονται επίσης η «Αλ-Κάιντα» και οι «Ταλιμπάν».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger