ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Προ των πυλών μειώσεις μισθών και απολύσεις στο Δημόσιο

Προ των πυλών μειώσεις μισθών και απολύσεις στο Δημόσιο

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 | 22:40


Προ των πυλών μειώσεις μισθών και απολύσεις στο Δημόσιο
Προ των πυλών μειώσεις μισθών και απολύσεις στο Δημόσιο. Σκληρά και επώδυνα θα είναι οι περικοπές στις οποίες θα υποκύψει ο δημόσιος τομέας στην περίπτωση που υπάρξουν αποκλίσεις στην εφαρμογή του προγράμματος εξοικονόμησης των 11,5 δισ.

Τα παραπάνω αναφέρει ρητά η ρήτρα που η τρόικα θέτει ως προϋπόθεση για να δεχτεί τη δέσμη διαρθρωτικών αλλαγών, αν και αμφισβητεί την αποδοτικότητά τους.
Αναλυτικότερα εάν εντός του 2013 παρουσιαστούν αποκλίσεις στην υλοποίηση του πακέτου με τις περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, η μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι αυτόματη. Συνεπώς αν στο τέλος της επόμενης χρονιάς υπάρχει απόκλιση από τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 600 εκ. ευρώ, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε ανάλογες περικοπές στη μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου από Ιανουάριου του 2014. Ωστόσο, διαβεβαιώνει ότι αν υπάρξει μαύρη τρύπα, θα καλυφθεί από τους μισθούς και όχι τις συντάξεις.

Επιπλέον δεν αποκλείεται η τρόικα να θέσει εκ νέου ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο εάν οι αποκλίσεις στον προϋπολογισμό είναι μεγάλες.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger