ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΙΑΕΑ: Η απειλή της πυρηνικής τρομοκρατίας παραμένει

ΙΑΕΑ: Η απειλή της πυρηνικής τρομοκρατίας παραμένει

Written By Greekz News on Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012 | 05:20Οι προσπάθειες των κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών δεν έχουν καταφέρει να μειώσουν την απειλή της πυρηνικής τρομοκρατίας, ανακοίνωσε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

«Παρά το γεγονός ότι μεγάλη πρόοδος έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια για την αντιμετώπιση της απειλής, χρειάζεται να γίνουν περισσότερα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ Γιουκίγια Αμάνο σε μια σύνοδο για την καταπολέμηση της πυρηνικής τρομοκρατίας στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Αμάνο είπε ότι η Σύμβαση για τη Φυσική Προστασία των Πυρηνικών Υλικών, που επιτεύχθηκε το 2005, δεν έχει τεθεί σε ισχύ, διότι δεν την έχουν επικυρώσει αρκετές κυβερνήσεις. Η σύμβαση καθορίζει τα μέτρα για την προστασία των πυρηνικών υλικών για πολιτική χρήση και την αποτροπή της κλοπής τους από τρομοκράτες.

Προειδοποίησε για τον μεγάλο κίνδυνο ότι οι τρομοκράτες μπορούν να πυροδοτήσουν μια λεγόμενη βρώμικη βόμβα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει συμβατικά εκρηκτικά για να διασπείρει πυρηνικά ή ραδιενεργά υλικά σε κατοικημένες περιοχές.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger