ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Γαλλία: Η Εθνοσυνέλευση σφίγγει τη ζώνη

Γαλλία: Η Εθνοσυνέλευση σφίγγει τη ζώνη

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 | 02:40



Ο προϋπολογισμός της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης θα παγώσει για 5 χρόνια και το ποσό της αποζημίωσης για τα έξοδα των βουλευτών θα μειωθεί κατά 10%, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρός της, ο Κλοντ Μπαρτολόν, τρεις ημέρες πριν από την ανακοίνωση του προϋπολογισμού για το 2013 που προβλέπει λιτότητα για όλους τους Γάλλους.

Ο σοσιαλιστής αξιωματούχος είπε ότι η Εθνοσυνέλευση θα γίνει έτσι "πιο υποδειγματική, πιο ανοικτή και πιο χρήσιμη".

"Για τη διάρκεια της προεδρίας, θέτω την αρχή: μηδενική αύξηση του προϋπολογισμού της Εθνοσυνέλευσης", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους. Ο προϋπολογισμός του σώματος ανέρχεται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τον τρόπο ζωής των βουλευτών, ο Κλοντ Μπαρτολόν επισημοποίησε την κατάργηση ορισμένων εξόδων για μετακινήσεις: κατάργηση της πρώτης θέσης, κατάργηση της θέσης μπίζνες για ταξίδια μικρότερα των 5 ωρών...

Αναφορικά με την αποζημίωση των βουλευτών για τα βουλευτικά έξοδα (6.412 ευρώ μηνιαίως), που προστίθεται στο μισθό τους (5.189 ευρώ καθαρά), ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης επιθυμεί κυρίως να σταματήσει η απουσία διαφάνειας σχετικά με τη χρήση της αποζημίωσης αυτής, που μπορεί μερικές φορές να προκαλεί υποψίες.

Οι βουλευτές θα υποχρεωθούν έτσι να κάνουν μια δήλωση στο λόγο της τιμής τους ότι "η δαπάνη της αποζημίωσής τους προορίζεται πράγματι για την άσκηση της εντολής τους". Το ποσό που δεν θα χρησιμοποιείται από τους βουλευτές θα κατατίθεται και πάλι στον προϋπολογισμό της Εθνοσυνέλευσης στο τέλος της βουλευτικής περιόδου, υποσχέθηκε.

Η γαλλική κυβέρνηση πρόκειται να υιοθετήσει την Παρασκευή ένα σχέδιο προϋπολογισμού για το 2013 που θα περιλάβει οικονομίες ύψους 30 δισ. ευρώ, κυρίως μέσω φορολογικών αυξήσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger