ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » , » Πατάει γερά η ομάδα του Σάντος

Πατάει γερά η ομάδα του Σάντος

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 | 20:10




Η εθνική ομάδα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 στη Βραζιλία σημειώνοντας το απόλυτο, με δύο νίκες σε δύο αγώνες, συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις ερχόμενη από την επιτυχημένη πορεία στο περασμένο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Το σύνολο του Φερνάντο Σάντος χτίζεται πάνω σε γερές βάσεις έχοντας ως παρακαταθήκη τη συνεχόμενη παρουσία της ομάδας σε μεγάλες διοργανώσεις (Euro ’08, Μουντιάλ ’10, Euro ’12) και τη συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών στην αποστολή αλλά και στη βασική ενδεκάδα της ομάδας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μέσος όρος ηλικίας στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με τη Λετονία και τη Λιθουανία ήταν κάτω των 30 ετών, με μοναδικές εξαιρέσεις τον Κατσουράνη και τον Γκέκα (αμφότεροι 32 ετών). Αυτό το γεγονός αποτελεί απόδειξη της φιλοσοφίας του Σάντος, η οποία στηρίζεται σε έναν βασικό κορμό της ομάδας, στην προσθήκη και δοκιμή νεαρών ποδοσφαιριστών με συνεχείς κλήσεις αλλά και στην παρακολούθηση της εξέλιξής τους μέσω της βάσης δεδομένων που έχει δημιουργήσει μαζί με τον βοηθό του Λεωνίδα Βόκολο.

ΟΙ «ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ»

Ο Φερνάντο Σάντος μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της ομάδας στο Euro είχε δηλώσει ότι θα προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές και σε ανανέωση, εξαιτίας και των αποχωρήσεων από την Εθνική ανδρών όπως των Λυμπερόπουλου και Χαλκιά. Ετσι, ο ομοσπονδιακός τεχνικός κάλεσε για τις νέες αγωνιστικές υποχρεώσεις στην αποστολή αρκετά νέα πρόσωπα, όπως οι Καπίνο, Γλύκος, Σιόβας, Δημούτσος, Αθανασιάδης και Μαυρίας, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στο εντός έδρας ματς με τη Λιθουανία.

Αυτοί οι νεαροί ποδοσφαιριστές καλούνται να αποδείξουν την αξία τους ώστε να δώσουν σημαντικές λύσεις στα επόμενα παιχνίδια αλλά και να αποτελέσουν στο μέλλον βασικά στελέχη της ε [Ο Φερνάντο Σάντος κατέβασε πολύ τον μέσο όρο ηλικίας της Εθνικής.] ενδεκάδας. Κύριο χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων επιλογών αποτελεί το νεαρό της ηλικίας τους. Αλλωστε, ο Πορτογάλος προπονητής αρέσκεται στο να δουλεύει και να βοηθάει στην εξέλιξη ανερχόμενων παικτών, αλλά δεν διστάζει κιόλας να τους εμπιστευτεί, με πρόσφατο παράδειγμα τον Κώστα Φορτούνη, τον οποίο χρησιμοποίησε στη βασική ενδεκάδα στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

ΚΑΙ ΟΙ «ΕΜΠΕΙΡΟΙ»

Παράλληλα, υπάρχουν και αρκετοί «παλιοί» πιτσιρικάδες που έχουν ήδη καθιερωθεί στην εθνική ομάδα αλλά και στους συλλόγους όπου ανήκουν, όπως ο Νίνης ο οποίος το φετινό καλοκαίρι μετακόμισε στην Ιταλία και την ομάδα της Πάρμα, όπου αποτελεί βασική επιλογή για την ενδεκάδα. Επίσης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα του κόσμου κάτω των 21 ετών και το καλοκαίρι η Σάλκε όπου ανήκει, απέρριψε πρόταση 20 εκατ. ευρώ από τη ρωσική Ζενίτ, που θα του πρόσφερε 3 έως 5 εκατ. ευρώ συμβόλαιο.

Ακόμη, βασική κολόνα στην ελληνική άμυνα αποτελεί ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος (24 ετών), που παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει πολλές παραστάσεις από Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα όπως το ιταλικό. Επιπλέον, υπάρχουν και οι Φετφατζίδης και Μήτρογλου, οι οποίοι βρίσκονται και συμμετέχουν στην ομάδα από την αποστολή στο Εuro 2012 και αμφότεροι ανήκουν στον Ολυμπιακό, όπου πρωταγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που συμμετέχουν οι «ερυθρόλευκοι».

Βέβαια, στο παρελθόν είχαν περάσει και άλλοι νεαροί ποδοσφαιριστές, με πιο πρόσφατες τις κλήσεις των Γεωργιάδη, Τάτου, Πέτσου και Σκόνδρα χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο μελλοντικής κλήσης τους στην εθνική ομάδα ανδρών.

Ερχονται δύσκολα παιχνίδια

Η ανανέωση με νεαρούς ποδοσφαιριστές από τον Φερνάντο Σάντος μαζί με την αλλαγή αγωνιστικής φιλοσοφίας σε πιο επιθετική, έχει οδηγήσει και στην επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο και στη δυναμική στήριξη της επίσημης αγαπημένης από τους φιλάθλους της. Ολα τα παραπάνω δημιουργούν ένα θετικό κλίμα στην ομάδα, που μόνο με αισιοδοξία κοιτάει το μέλλον της και τη δύσκολη συνέχεια στα επόμενα παιχνίδια, τα οποία ίσως κρίνουν την κορυφή του ομίλου για τα προκριματικά στο Μουντιάλ το 2014.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημά μας θα αντιμετωπίσει στις 12 Οκτωβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ίσως στο πιο δύσκολο ματς του ομίλου και στις 16 Οκτωβρίου τη Σλοβακία, στο εκτός έδρας παιχνίδι. Σκοπός της ομάδας, να περάσει νικηφόρα από τα δύο ματς, ώστε να διατηρηθεί στην κορυφή του ομίλου και να θέσει τις βάσεις από νωρίς για την πρωτιά και την πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger