ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ο εστιάτορας - εθνικός ήρωας της Ισπανίας

Ο εστιάτορας - εθνικός ήρωας της Ισπανίας

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 | 00:40


Σε σύμβολο των διαδηλώσεων κατά της λιτότητας έχει μετατραπεί ο Αλμπέρτο Κασίγιας, που προστάτευσε διαδηλωτές από την αστυνομία κατά τη διάρκεια της μεγάλης συγκέντρωσης στη Μαδρίτη.

Ο 49χρονος εστιάτορας την περασμένη Τετάρτη είδε τους άνδρες των ισπανικών δυνάμεων καταστολής να χτυπούν και να κυνηγούν διαδηλωτές που τρομαγμένοι όρμησαν μέσα στο μαγαζί του. Τότε στάθηκε στην πόρτα και δεν επέτρεψε στην αστυνομία να μπει και να συλλάβει έναν από τους διαδηλωτές.



Οι φωτογραφίες του έκαναν το γύρο του κόσμου και ο Αλμπέρτο Κασίγιας έγινε εθνικός ήρωας στην Ισπανία. Όλες αυτές τις ημέρες εκτυλίσσονται συγκινητικές σκηνές μπροστά στο κατάστημα του. Δεκάδες Ισπανοί καταφθάνουν, τον ευχαριστούν, του φιλούν τα χέρια και ζητούν να βγουν μαζί του φωτογραφία.



«Εσείς είσαστε οι ήρωες, εγώ απλώς στάθηκα εδώ μπροστά. Εδώ είναι το σπίτι όλων, δεν σας απαγορεύω την είσοδο» λέει σε όσους πηγαίνουν να τον επισκεφθούν και σε ορισμένες στιγμές δακρύζει από την αγάπη των συμπολιτών του.





Το ενδιαφέρον είναι ότι ο ίδιος δηλώνει ψηφοφόρος του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι αλλά επιμένει ότι τη στιγμή που είδε την αστυνομία να επιτίθεται σε διαδηλωτές είπε ότι δεν πάει άλλο. «Θα είμαι ξεκάθαρος. Είμαι υπέρ του Λαϊκού Κόμματος. Είμαι υποστηρικτής και ψηφοφόρος του Ραχόι αλλά την Τετάρτη ξεπέρασε κάθε όριο. Υπήρχαν υπερβολικές αστυνομικές δυνάμεις. Είμαι υπέρ της συμμόρφωσης με το νόμο αλλά πάνω από τον νόμο υπάρχει η ανθρωπιά. Έκανα ό,τι έπρεπε να κάνω, αυτό είναι όλο» είπε στην ισπανική εφημερίδα El Pais.




Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger