ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Τη λίστα "Λαγκάρντ" με τους μεγαλοκαταθέτες ψάχνει ο Πεπόνης

Τη λίστα "Λαγκάρντ" με τους μεγαλοκαταθέτες ψάχνει ο Πεπόνης

Written By Greekznews 3 on Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 | 23:20
Τον κατάλογο με τους μεγαλοκαταθέτες σε συγκεκριμένη τράπεζα στην Ελβετία ψάχνει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Η επίμαχη λίστα περιλαμβάνει 1991 ονόματα και φέρεται να είχε παραδωθεί το 2010 από την τότε υπουργό οικονομικών της Γαλλίας και νυν επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στον τότε υπουργό οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ο οικονομικός εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει η λίστα και στην περίπτωση αυτή να εντοπιστούν εκείνοι οι οποίοι την κρύβουν εδώ και χρόνια. Μάλιστα ο εισαγγελέας, αν εντοπίσει τη λεγόμενη λίστα Λαγκαρντ είναι έτοιμος να απαγγείλει κατηγορία για υπεξαγωγή εγγράφων σε εκείνους που φέρονται, από δημοσιεύματα και σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή, να την εξαφάνισαν. Εκτιμάται ότι περιλαμβάνονται ονόματα προσώπων που φοροδιαφεύγουν συστηματικά.

Το θέμα έφεραν στην επιφάνεια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι οποίοι κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή και έστειλαν διάβημα στον εισαγγελέα.

Η φοροδιαφυγή και μάλιστα σε αυτό το επίπεδο και σε αυτή τη μορφή, επιτάσσει την αποφασιστική παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ως ελάχιστο μέτρο αποκατάστασης της κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς.

Επισημαίνεται ότι ήδη πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν εξασφαλίσει ανάλογες λίστες και έχουν προχωρήσει στους σχετικούς ελέγχους για φοροδιαφυγή. Η χώρα μας δεν έχει πετύχει αποτελέσματα σε ανάλογες κινήσεις.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger