ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Επίθεση Μπερλουσκόνι σε Μέρκελ-Μόντι

Επίθεση Μπερλουσκόνι σε Μέρκελ-Μόντι

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 | 05:10



Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι επέκρινε σήμερα έντονα τη Γερμανία, «ένα ηγεμονικό κράτος που υπαγορεύει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες τη λιτότητα και την αυστηρότητα», σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην ιταλική εκδοχή του αμερικανικού ενημερωτικού ιστότοπου Huffington Post, που ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία του.

«Σε σύγκριση με τον Μάριο Μόντι θα ήμουν λιγότερο υπάκουος προς τη Γερμανία», δήλωσε ο Καβαλιέρε και κατηγόρησε το Βερολίνο ότι υποκρίνεται πως «μέσω της λιτότητας μπορούμε να μειώσουμε το έλλειμμα».

«Είναι μια αυταπάτη: το δημόσιο χρέος μειώνεται με την αύξηση του ΑΕΠ, γεγονός που σημαίνει ανάπτυξη», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.

Όσον αφορά το ευρώ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας σημείωσε ότι «διαπράχθηκαν λάθη όταν υιοθετήθηκε και όταν αφήσαμε να εκτιμηθεί σε σχέση με το δολάριο, όμως σήμερα θα ήταν δύσκολο να βγούμε από την ευρωζώνη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν τρεις πιθανότητες» για να αντιμετωπιστεί η τρέχουσα κατάσταση: «να πείσουμε τη Γερμανία ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μόνο με τη λιτότητα», «η Γερμανία να φύγει από το ευρώ», ή «άλλες χώρες να φύγουν από το ευρώ». Πάντως ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι προτιμά την πρώτη λύση.

Εξάλλου ο ηγέτης του κόμματος Λαός της Ελευθερίας κατηγόρησε τον Μόντι ότι «κατευθύνεται» από την αριστερά και «προτιμά να αυξάνει τους φόρους αντί να ενισχύσει την παραγωγή».

Ο Μόντι «ξεκίνησε καλά (…), όμως δυστυχώς όταν έπρεπε να ακολουθήσει μια παράλληλη πολιτική λιτότητας και ανάπτυξης, η αριστερά κατεύθυνε την κυβέρνησή του: το βέτο του Δημοκρατικού Κόμματος (του μεγαλύτερου κόμματος της αριστεράς στην Ιταλία) βάρυνε στη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας», κατήγγειλε ο Μπερλουσκόνι.

Πάντως ο Καβαλιέρε παραδέχθηκε ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει και πολλές αρετές, ενώ δεν ξέχασε ότι η κυβέρνησή του τον είχε προτείνει το 1994 για ευρωπαίο επίτροπο.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger