ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » «Κοκορομαχίες» πάνω απ' τα πτώματα - «Αρένα» το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

«Κοκορομαχίες» πάνω απ' τα πτώματα - «Αρένα» το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 | 13:50

Γράφει ο Στρατής Σαμιώτης/ εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου
Μόνο "στα χέρια" δεν ήρθαν οι εκπρόσωποι δυο γραφείων κηδειών πρόσφατα για τη σορό ενός τουρίστα...

«Καθίστε στη σειρά να φωνάξουμε τους συγγενείς του νεκρού για να διαλέξουν», ήταν η σολομώντεια πρόταση υπαλλήλων του Νοσοκομείου!- Γραπτή αναφορά και συνάντηση με τον διοικητή Δημήτρη Κατσιφαράκη ζήτησε ιδιοκτήτης γραφείου τελετών εκτός Λέσβου, ο οποίος κάνει λόγο για προνομιακή μεταχείριση συγκεκριμένου επαγγελματία

Κωμικοτραγικές καταστάσεις (οι οποίες πέραν του ότι προσβάλλουν σε κάποιες περιπτώσεις τη μνήμη των νεκρών επιπλέον δείχνουν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στο Νοσοκομείο) εκτυλίσσονται συχνά μεταξύ ιδιοκτητών γραφείων τελετών για τις λεγόμενες "εργολαβίες" του νεκροτομείου. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το παραπάνω πρόβλημα έγινε αντιληπτό από το πρώτο διάστημα που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο σημερινός διοικητής Δημήτρης Κατσιφαράκης, ο οποίος ήταν εκείνος που έλαβε μέτρα επιχειρώντας να "ξεκαθαρίσει την κατάσταση". Ο κ. Κατσιφαράκης απαγόρευσε την είσοδο εκπροσώπων γραφείων τελετών ακόμα και στην αυλή του Βοστάνειουβάζοντας τέλος και στην χρήση του νεκροτομείου για το στολισμό των νεκρών, καθώς τα γραφεία τελετών υποχρεούνται να παραλαμβάνουν τις σορούς και να τις μεταφέρουν σε δικό τους χώρο για τα περαιτέρω.Φαίνεται ωστόσο ότι θα πρέπει να ληφθούν από πλευράς Νοσοκομείου επιπλέον μέτρα ελέγχου εφόσον το πρόβλημα συνεχίζεται ακόμα.

Ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ συγκεκριμένων (όχι όλων) γραφείων τελετών της περιοχής μας έχει ως συνέπεια τον συχνό διαγκωνισμό μεταξύ των υπευθύνων τους για το ποιος θα πάρει "τις δουλειές" και δυστυχώς αυτές οι καταστάσεις έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της ευπρέπειας.

Παρέμβαση Κατσιφαράκη

Ήδη ένας ιδιοκτήτης γραφείου τελετών που δραστηριοποιείται εκτός Μυτιλήνης έχει ζητήσει γραπτώς συνάντηση με τον κ. Κατσιφαράκη, καταθέτοντας ταυτόχρονα και γραπτή αναφορά, κάτι που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του διοικητή ο οποίος διέταξε τη διερεύνηση της υπόθεσης. Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης γραφείου τελετών ζήτησε συνάντηση με τον κ. Κατσιφαράκη προκειμένου να θέσει στη διάθεσή του αξιόλογα στοιχεία περί "προνομιακής μεταχείρισης" συγκεκριμένων γραφείων τελετών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο εν λόγω επαγγελματίας δεν έχει ουδεμία σχέση με τις "δουλειές" του Νοσοκομείου, δεδομένου ότι το γραφείο του βρίσκεται σε απόσταση από την πρωτεύουσα. Βρέθηκε όμως σε δύσκολη θέση όταν πρόσφατα μετέβη στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου για να παραλάβει τη σορό αλλοδαπού τουρίστα (που πέθανε από παθολογικά αίτια κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Λέσβο), διαπιστώνοντας ότι τον νεκρό τον διεκδικούσε κι άλλο γραφείο!

Παραλίγο πασαρέλα!

Ο επαγγελματίας που μετέβη από περιοχή εκτός Λέσβου στη Μυτιλήνη προκειμένου να παραλάβει τη σορό του τουρίστα (που είχε πεθάνει στην περιοχή όπου διατηρεί το γραφείο του) για να την προωθήσει στο εξωτερικό με εξουσιοδότηση της συζύγου του εκλιπόντος, βρέθηκε προ εκπλήξεως, καθώς ένας άλλος συνάδελφός του από τη Μυτιλήνη παρουσίαζε και εκείνος εξουσιοδότηση με την οποία διεκδικούσε τη "δουλειά". Οι δυο πλευρές αντιπαρατέθηκαν με φόντο τη σορό του τουρίστα, σε τέτοιο σημείο μάλιστα ώστε να παρέμβουν κάποιοι υπάλληλοι του Νοσοκομείου οι οποίοι πρότειναν το εξής απίστευτο: «Καθίστε στη σειρά να φωνάξουμε τους συγγενείς του νεκρού για να διαλέξουν» (σ.σ.!!!).

Κάτω από αυτήν την εξέλιξη, ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών που δραστηριοποιείται όπως σημειώσαμε εκτός Μυτιλήνης, εγκατέλειψε οικειοθελώς το νεκροτομείο θεωρώντας ότι αυτές οι συμπεριφορές προσβάλλουν τη μνήμη του νεκρού. Προέβη ωστόσο σε γραπτή αναφορά προς τον διοικητή υποβάλλοντας ταυτόχρονα αίτημα για συνάντηση με τον κ. Κατσιφαράκη. Επιπλέον ζητά την εξουσιοδότηση της συζύγου που επέδειξε το άλλο γραφείο τελετών, επιφυλασσόμενος για προσφυγή στη Δικαιοσύνη μια και αμφισβητεί ευθέως την εγκυρότητα του εγγράφου.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που οι ιδιοκτήτες γραφείων τελετών "πιάνονται στα χέρια" πάνω από σορούς νεκρών στο Νοσοκομείο, με αποκορύφωμα το περιστατικό που είχε συγκλονίσει πριν από μερικά χρόνια όταν αποκαλύφθηκε ότι οι ιδιοκτήτες δύο γραφείων κυριολεκτικά τραβούσαν το πτώμα στην προσπάθειά τους να κηδέψουν το νεκρό!

Οι εξουσιοδοτήσεις

Να σημειώσουμε ότι όταν πρόκειται για αλλοδαπούς που πρέπει να μεταφερθούν στο εξωτερικό, τα τοπικά γραφεία τελετών θα πρέπει να προσκομίζουν στο Βοστάνειο εξουσιοδότηση από μεγάλο γραφείο των Αθηνών, που αναλαμβάνει να διεκπεραιώνει τέτοιες υποθέσεις διαθέτοντας τον προβλεπόμενο μηχανισμό, οπότε τα τοπικά γραφεία εμφανίζονται ως συνεργάτες του. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, συγκεκριμένο γραφείο τελετών που παίρνει και τις περισσότερες "δουλειές" από το νεκροτομείο (και οι οποίες αφορούν μεταφορά στο εξωτερικό), εμφανίζει εξουσιοδοτήσεις οι οποίες δεν είναι υπογεγραμμένες και δεν είναι επικυρωμένες για το γνήσιο της υπογραφής, την ώρα που το τελευταίο αποτελεί προϋπόθεση για τους υπόλοιπους (όπως πρέπει να ισχύει άλλωστε).

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το θέμα που καταγγέλλεται. Όπως αναφέρθηκε στην εφημερίδα μας από ενδιαφερόμενους, σε περιπτώσεις θανάτων στο Νοσοκομείο υπάρχει προνομιακή διοχέτευση της "πληροφορίας" προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, ενώ υποτίθεται ότι αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να παραμένουν απόρρητα και οι συγγενείς να φροντίζουν για το ποιος θα αναλάβει την κηδεία του ανθρώπου τους. Κάποιοι εκτιμούν ότι ορισμένοι επαγγελματίες που διατηρούν γραφεία τελετών προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτήν την πληροφόρηση,παρέχουν "φιλοδωρήματα" σε υπαλλήλους του Νοσοκομείου ώστε μόλις αντιληφθούν κάποιον θάνατο να τους ειδοποιήσουν τηλεφωνικά! Πάντως στους διαδρόμους του Ιδρύματος πολλά είναι αυτά που ψιθυρίζονται ακόμα και για "ταρίφα" των 200 ευρώ, δύσκολο όμως να αποδειχθούν στην πράξη.

Ένα χρήσιμο ωστόσο εργαλείο για όποια περαιτέρω έρευνα σε βάθος από πλευράς Νοσοκομείου, μπορεί να αποτελέσει το σχετικό βιβλίο στο οποίο καταγράφονται οι παραλαβές των σορών, στο οποίο εύκολα θα διαπιστώσει κανείς ότι κάποια γραφεία έχουν κυριολεκτικά το μονοπώλιο!
lesvosnews.net
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger