ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Νέα σφαγή αμάχων στη Συρία

Νέα σφαγή αμάχων στη Συρία

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 | 01:10



Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας που παραμένουν πιστές στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, σκότωσαν σήμερα περισσότερους από 40 ανθρώπους σε μια μικρή πόλη έξω από τη Δαμασκό.

Ένα βίντεο που ανήρτησαν οι εξεγερμένοι δείχνει σειρές ματωμένων πτωμάτων τυλιγμένων σε κουβέρτες. Τα θύματα φαίνεται να είναι άνδρες, από 20 ετών έως και ηλικιωμένοι. Κάποιοι από τους άνδρες φαίνεται να έχουν δεχθεί μια σφαίρα στο πρόσωπο, το μέτωπο ή τον λαιμό. Μερικοί εξεγερμένοι ισχυρίζονται ότι μεταξύ των νεκρών είναι γυναίκες και παιδιά, όμως αυτό δεν επιβεβαιώνεται από τα βίντεο.

«Μια σφαγή στη Ντιγιάμπια», ακούγεται να λέει ένας από τους εξεγερμένους στο βίντεο. «Καταραμένε Μπασάρ. Τα πτώματα είναι δεκάδες. Κοιτάξτε μουσουλμάνοι, κοιτάξτε τι κάνει αυτός ο δικτάτορας».

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, οι νεκροί στη Ντιγιάμπια, νοτιοανατολικά της Δαμασκού, ενδέχεται να φτάνουν τους 107, όμως το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι μπορεί να επιβεβαιώσει τον θάνατο μόνο 40 ανθρώπων.

Εξάλλου σύμφωνα με το Παρατηρητήριο περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία από τον Μάρτιο του 2011, οπότε ξεκίνησε η εξέγερση εναντίον του Άσαντ.

Ο Ράμι Αμπντελραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, ανακοίνωσε σήμερα ότι συνολικά 30.716 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία. Οι περισσότεροι από αυτούς, 21.534, ήταν πολίτες, χωρίς όμως να διαχωρίζει μεταξύ άοπλων κατοίκων και άλλων που μάχονται στο πλευρό των εξεγερμένων.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger