ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Παραιτήθηκε από πρόεδρος Bουλής ο Μεϊμαράκης

Παραιτήθηκε από πρόεδρος Bουλής ο Μεϊμαράκης

Written By Greekznews 3 on Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 | 23:10


Παραιτήθηκε από πρόεδρος Bουλής ο Μεϊμαράκης
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης ζήτησε να συναντήσει τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, από τον οποίο ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων, ώστε να επιταχυνθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης που σύμφωνα με δημοσίευμα της Real υπάρχει αναφορά στο πρόσωπό του και να δημοσιοποιηθεί.

Ακόμη ζήτησε μα γίνει πλήρης διερεύνηση των υποθέσεων που αφορούν σε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Έπειτα ενημέρωσε τους πολιτικούς Αρχηγούς για τη συνάντησή του με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Αργότερα ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε σήμερα το απόγευμα τους Αντιπροέδρους της Βουλής για να τους ανακοινώσει την απόφασή του να τον αναπληρώσουν προσωρινά ώσπου να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, στη διεύθυνση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων.
Σημειώνουμε ότι ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει δηλώσει πως ουδεμία εμπλοκή δική του υπάρχει στα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα και δηλώνει χαρακτηριστικάΠα μεταξύ Όλη η Ανακοίνωση

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, από τον οποίο ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης που σύμφωνα με δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας υπάρχει αναφορά στο πρόσωπό του και να δημοσιοποιηθεί.

Επίσης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων που σύμφωνα με δημοσιεύματα αφορούν σε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας με έμφαση τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές εις βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου. Τόνισε δε ότι δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κάλεσε το απόγευμα της Δευτέρας τους Αντιπροέδρους της Βουλής στους οποίους ανακοίνωσε την απόφασή του να τον αναπληρώσουν προσωρινά και μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, στη διεύθυνση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων. Για τη συνάντησή του με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για την απόφασή του αυτή, ενημέρωσε τους πολιτικούς Αρχηγούς.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δηλώνει και πάλι με κατηγορηματικό τρόπο, ότι ουδεμία εμπλοκή δική του υπάρχει στα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα και υπογραμμίζει: «Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια».

Ο κ. Μεϊμαράκης μετέβη σήμερα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με αίτημα την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης στην οποία ενεπλάκη το όνομά του, για αγοραπωλησίες ακινήτων την περίοδο 2005-2008. Κατά το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας (Real News) ο ίδιος, μαζί με τους πρώην υπουργούς Γιώργο Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη, προέβησαν σ΄αυτές τις αγοραπωλησίες... ύψους 10,2 δισ. ευρώ για να «ξεπλύνουν» μαύρο χρήμα, μέσω εταιρίας real estate που είχε κουμπάρος του κ. Μεϊμαράκη.

Οι εισαγγελικές αρχές και το ΣΔΟΕ διερευνούν ήδη τις σχετικές καταγγελίες που έχουν γίνει από ανταγωνιστές του πρώην ιδιοκτήτη της εταιρείας, ωστόσο και οι τρεις θιγόμενοι ζητούν επίσπευση της διερεύνησης, ενώ κάνουν σαφές ότι «επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger