ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Η Alpha Bank εξαγοράζει την Eμπορική

Η Alpha Bank εξαγοράζει την Eμπορική

Written By Greekznews 3 on Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012 | 21:50
Την Alpha bank έχει προεπιλέξει η γαλλική τράπεζα Credit Agricole για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις της σχετικά με την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας, απορρίπτοντας τις προτάσεις της Εθνικής και της Eurobank.

Το πρωί της Κυριακής, η διοίκηση του γαλλικού ομίλου γνωστοποίησε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την απόφασή της στις ελληνικές Αρχές και πλέον αναμένεται η αυριανή έκτακτη σύγκλησή του για την τελική συμφωνία στο Παρίσι.

Μετά και τη χθεσινοβραδινή αναπροσαρμογή της προσφοράς από την ελληνική τράπεζα, η Credit Αgricole έδωσε το «ok» για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μόνο με την Alpha Bank. Ως απόρροια των ραγδαίων εξελίξεων είναι η κρίση στα ηγετικά κλιμάκια της Eurobank.

Πληροφορίες από τραπεζικούς κύκλους αναφέρουν πως το ηγετικό κλιμάκιο της Eurobank είχε προειδοποιηθεί από την ιδιοκτησία της τράπεζας -και δη από τη μητρική εταιρεία στο Λουξεμβούργο- πως η εξαγορά της Εμπορικής θα ήταν κομβικό σημείο για το μέλλον του τραπεζικού ομίλου. Η απώλεια της Eurobank αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στον πυρήνα της, σύμφωνα πάντα με έγκυρες πληροφορίες.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger