ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Οι 6 λόγοι που μπορεί να "κολλήσει" η ζυγαριά

Οι 6 λόγοι που μπορεί να "κολλήσει" η ζυγαριά

Written By Greekznews 3 on Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 | 19:00
Είναι φορές που πιστεύεις ότι κάποιος σου κάνει πλάκα. Προσέχεις, τρως πραγματικά υγιεινά και σωστά και - σαν να μην έφτανε αυτό - κάνεις και γυμναστική. Η βελόνα της αναθεματισμένης ζυγαριάς, όμως, δεν λέει να πέσει. Μένει μόνιμα εκεί και γίνεται ο εφιάλτης σου. Αρκετά ψυχοφθόρο έως εκνευριστικό.

Ιδού οι 6 λόγοι που μπορεί για τους οποίους μπορεί να οφείλεται κάτι τέτοιο και πώς να το σταματήσεις πριν τρελαθείς...

1. Η διαδικασία της έμμηνου ρύσης. Με άλλα λόγια, το... κόστος του να είσαι γυναίκα. Μια εβδομάδα πριν και κατά την διάρκεια της εμμήνου ρύσης στις γυναίκες, παρουσιάζεται κατακράτηση υγρών που μπορεί όχι μόνο να διακόψει την κάθοδο αλλά να προκαλέσει ακόμη και αύξηση βάρους. Το καλό είναι ότι με το τέλος της περιόδου το σώμα αποβάλει αυτά τα υγρά και έτσι όλα παίρνουν τον δρόμο τους.

2. Το υπερβολικό αλάτι στη διατροφή μπορει σταδιακά να προκαλέσει κατακράτηση υγρών στο σώμα και να αντιμετωπίσετε δυσκολίες. Σε αυτήν την περίπτωση, η λύση είναι πολύ απλή και δεν είναι άλλη από την μείωση της κατανάλωσής του αλατιού. Επίσης, θα βοηθούσε η αποφυγή προϊόντων που έχουν σαν συστατικό τους το αλάτι ( λουκάνικα, τουρσί, τυριά) καθώς και η αύξηση κατανάλωσης υγρών και φρούτων που συνήθως δίνει οριστικό τέλος στο πρόβλημα

3. Απορρύθμιση του θυρεοειδούς αδένα. Ο συγκεκριμένος αδένας είναι πολύ σημαντικός αφού εκτός των άλλων ρυθμίζει τις καύσεις στο σώμα μας. Ο έλεγχος είναι απαραίτητος σε κάθε ξεκίνημα αλλά και στη συνέχεια αφού η κληρονομικότητα και η ψυχολογική διάθεση είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν. Εάν πάσχετε από θυρεοειδή τότε η καλή συνεργασία με τον ενδοκρινολόγο σας επιβάλλεται.

4. Οταν το σώμα αντιδρά στα αυστηρά μέτρα της δίαιτας. Πολύ αυστηρά διαιτολόγια προκαλούν μείωση του μεταβολισμού μας. Έτσι, όταν κάποιος κάνει μια πολύ αυστηρή δίαιτα και χάνει θριαμβευτικά γρήγορα βάρος, το σώμα του για να τον προστατεύει ρίχνει απότομα τις καύσεις, με αποτέλεσμα να σταματάει η απώλεια βάρους από ένα σημείο κι έπειτα. Το συγκεκριμένο φαινόμενο συμβαίνει γιατί το σώμα μας διαθέτει ένστικτο αυτοσυντήρησης και ακόμα και αν εμείς κάνουμε ανόητες δίαιτες και πειράματα, ο οργανισμός μας προσπαθεί να μας προστατέψει, σταματώντας να ξοδεύει ενέργεια και κάνοντας οικονομία στην διαχείριση των αποθεμάτων ενέργειας, δηλαδή του λίπους. Σε αυτήν την περίπτωση η διακοπή αυτής της διαδικασίας και η φυσιολογική επανασίτιση λύνει το πρόβλημα.

5. Η χρόνια αφυδάτωση του οργανισμού. Έχει βρεθεί ότι 2% αφυδάτωσης έχει περίπου το 70% του πληθυσμού κι όλα αυτά ενώ σε 4% αφυδάτωσης του σώματος συμβαίνει 40% μείωση του μεταβολισμού. Η λύση είναι τόσο απλή και λέγεται νερό. Δύο λίτρα στις γυναίκες και 2,5 λίτρα νερού στους άνδρες επαρκούν για την σωστή ενυδάτωση και εύρρυθμη λειτουργία του μεταβολισμού.

6. Όταν έχεις ήδη χάσει πολλά κιλά. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο. Οι διαιτολόγοι συνηθίζουν να ονομάζουν αυτό το στάδιο «συντήρηση» και να τονίζουν με κάθε ευκαιρία ότι είναι ίσως το σημαντικότερο στάδιο της δίαιτας. Μετά από απώλεια αρκετών κιλών με σωστή διατροφή η ζυγαριά δείχνει μόνο ένα νούμερο και δεν πάει πουθενά. Δυστυχώς, σε αυτή την φάση τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Η προσαρμογή του οργανισμού σε ένα συγκεκριμένο τρόπο διατροφής είναι αυτό που πραγματικά συμβαίνει με αποτέλεσμα το ζητούμενο έλλειμμα θερμίδων, για την απώλεια βάρους, να μηδενίζεται. Σε τέτοιες περιπτώσεις το μόνο που αποδίδει είναι λίγη ξεκούραση από την δίαιτα για κάποιο χρονικό διάστημα και επιστροφή μετά, για να εκπληρωθεί ο ζητούμενος στόχος.

Σε γενικές γραμμές, το πιο σημαντικό που έχουμε να κάνουμε, είναι να κατανοήσουμε το σώμα μας και πως λειτουργεί, να διατρεφόμαστε σωστά,να πίνουμε νερό, να αποφεύγουμε απότομες δίαιτες-αποτοξινώσεις, να ασκούμαστε και να έχουμε υπομονή για να ξεπερνάμε τα εμπόδια που μας παρουσιάζονται.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger