ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Εφοπλιστής έκοψε κομμάτια 500.000 ευρώ και αυτοκτόνησε

Εφοπλιστής έκοψε κομμάτια 500.000 ευρώ και αυτοκτόνησε

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 | 20:00


Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την αυτοκτονία 55χρονου άνδρα, γόνου πολύ γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, ο οποίος λίγες ώρες πριν βάλει τέλος στη ζωή του έκοψε σε λωρίδες εκατοντάδες χαρτονομίσματα ευρώ, δολάρια ΗΠΑ ακόμα και λίρες Αγγλίας, συνολικής αξίας άνω των 500.000 ευρώ.

Η υπόθεση την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας αποκλειστικά η «Espresso» προκαλεί έντονες συζητήσεις στον εφοπλιστικό κύκλο, στους φίλους του αυτόχειρα, αλλά και στους αξιωματικούς της αστυνομίας που προσπαθούν να αντιληφθούν τα αίτια που οδήγησαν τον 55χρονο άνδρα σε αυτή την ανεξήγητη ενέργεια. Την τραγική κατάληξη του 55χρονου αυτόχειρα αποκάλυψαν οι γείτονές του στο σπίτι όπου διέμενε στο κέντρο της Αθήνας και ειδοποίησαν την αστυνομία, που τον βρήκε νεκρό μέσα στο ιδιόκτητο νεοκλασικό κτίριο όπου έμενε τα τελευταία χρόνια. Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν πολύ καιρό να τον δουν να κάνει τη συνηθισμένη βόλτα με τους φίλους του. Η απουσία του αλλά και η έντονη δυσοσμία που αναδυόταν από το διαμέρισμα τις τελευταίες ημέρες έβαλε σε υποψίες τους περιοίκους, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ο 55χρονος γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας έβαλε τέλος στη ζωή του χρησιμοποιώντας ένα 22άρι πιστόλι με το οποίο αυτοπυροβολήθηκε. Η εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. που κλήθηκαν να μεταβούν στο σπίτι του αυτόχειρα ήταν τουλάχιστον σοκαριστική. Ο 55χρονος ήταν ξαπλωμένος μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ μέσα στο διαμέρισμα ήταν διάσπαρτα εκατοντάδες κατεστραμμένα χαρτονομίσματα, τα οποία ο 55χρονος είχε κόψει σε λωρίδες λίγες ημέρες ή λίγες ώρες πριν δώσει τέλος στη ζωή του. Χαρτονομίσματα των 500, των 100, των 50 και των 20 ευρώ, αλλά και αμερικανικά δολάρια και λίρες Αγγλίας ήταν όλα κομμένα σε λωρίδες με ειδικό μηχάνημα και καττεστραμμένα, σε ένδειξη αποστροφής του υλισμού και του χρήματος. Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν εξονυχιστικά ολόκληρο το σπίτι κάνουν λόγο για ένα ποσό ύψους 500.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα, το οποίο είχε καταστρέψει με μανία ο αυτόχειρας προφανώς σε κατάσταση έντονης ψυχικής φόρτισης.

Οπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έρευνα, ο αυτόχειρας είχε δώσει τέλος στη ζωή του δέκα μέρες πριν οι αστυνομικοί μπουν στο διαμέρισμά του και, όπως όλα δείχνουν, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με ένα 22άρι πιστόλι που βρέθηκε στο σημείο. Οταν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος μπήκαν στο διαμέρισμα του 55χρονου, η δυσοσμία ήταν αφόρητη, καθώς το πτώμα του άνδρα βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη.

Το πρωί της περασμένης Πέμπτης τελέστηκε η κηδεία του στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας, σε πολύ κλειστό οικογενειακό κύκλο, ενώ τα έξοδα της κηδείας ανέλαβε στενός συγγενής του, ο οποίος είναι πολύ γνωστός Ελληνας εφοπλιστής.


Τι είχε πει σε φίλους του το τελευταίο διάστημα

Αν και ακόμα οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει να διαλευκάνουν τα αίτια που οδήγησαν τον 55χρονο σε αυτή την ενέργεια, όπως είπαν στην «Espresso» δύο φίλοι και γείτονες του αυτόχειρα, το τελευταίο διάστημα τους είχε εκμυστηρευτεί πως ήταν ιδιαιτέρως απογοητευμένος από τους ανθρώπους, καθώς όλοι τον είχαν εγκαταλείψει και για τον λόγο αυτό είχε δηλώσει κατηγορηματικά -σε ανύποπτο χρόνο- πως όταν εγκαταλείψει τον μάταιο τούτο κόσμο, δεν θα αφήσει σε κανέναν δεκάρα τσακιστή.

Οπως αποδείχτηκε, ο 55χρονος θόλωσε, πέρασε το νήμα της αυτοκαταστροφής και έκανε πράξη την απειλή του. Ετσι λοιπόν, με ένα ειδικό μηχάνημα καταστροφής εγγράφων που είχε αγοράσει και είχε εγκαταστήσει στο σπίτι του έκοψε σε λωρίδες όλα τα χρήματα από τις καταθέσεις του και από τα εισοδήματά του. Ο κ. Γρηγόρης, ο οποίος ήταν φίλος του αυτόχειρα και τον επισκεπτόταν συχνά στο σπίτι του, είπε στην «Espresso» πως σε κάθε δωμάτιο της κατοικίας ο 55χρονος είχε κούτες με χρήματα, καθώς διέθετε μεγάλη ακίνητη περιουσία και εισέπραττε ενοίκια από σπίτια στην Αθήνα, αλλά και από ακίνητα που διέθετε σε κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων. Ο κ. Γρηγόρης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έχει συλλέξει η «Espresso» για τον 55χρονο, πως είχε απογοητευτεί από τους ανθρώπους, ιδιαίτερα όταν έμεινε μόνος του, αφού μέσα σε διάστημα ενάμιση χρόνου έχασε τους γονείς του αλλά και τον αγαπημένο του αδελφό.

Ο κ. Αλέξης, που διατηρεί ιδιωτικό γκαράζ πολύ κοντά στο διαμέρισμα του αυτόχειρα, είπε στην «Espresso»: «Ο 55χρονος ήταν μια αριστοκρατική φυσιογνωμία, ήταν συλλέκτης έργων τέχνης, αλλά και αντικέρ, καθώς για πολλά χρόνια διατηρούσε μία από τις μεγαλύτερες γκαλερί της Αθήνας. Επίσης, στο παρελθόν είχε κατάστημα με ακριβές αντίκες στην οδό Πατησίων. Ηταν ένας αξιοπρεπέστατος άνθρωπος και δεν είχε δώσει ποτέ το δικαίωμα σε κανέναν από τη γειτονιά να πει το παραμικρό εναντίον του».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger