Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Λάχανο βουτύρου


Υλικά...
1 μέτριο λάχανο, ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο ή φυτίνη, 4-5 κουταλιές σούπας ξίδι, αλάτι, πιπέρι, 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό, ελάχιστη πάπρικα (κόκκινο γλυκό πιπέρι). 








Πηγή φωτο: forum.greeklug.gr

Εκτέλεση… 
Αφαιρείτε τα σκληρά κοτσάνια και τα χαλασμένα φύλλα από το λάχανο και το κόβετε σε 6 ή 8 φέτες. Το βυθίζετε σε νερό που βράζει. Σε 3’ το στραγγίζετε και το βάζετε στη χύτρα. Προσθέτετε το βούτυρο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι, το νερό και την πάπρικα. Το ανακατεύετε σκεπάζετε τη χύτρα και αφήνετε να σιγοψηθεί επί 30’, από τη στιγμή που θα αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας. Αποσύρετε τη χύτρα από τη φωτιά και σε 10’, την ανοίγετε. Βράζετε το λάχανο μερικά λεπτά με ανοιχτή τη χύτρα για να μείνει μόνο με το βούτυρο.