ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Κολοκύθα ογκρατέν

Κολοκύθα ογκρατέν

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 | 20:06


Υλικά...
6 κουταλιές σούπας βούτυρο, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους 1 εκ., αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο, ¼ κουταλάκι γλυκού σπόρια κόλιανδρο, χοντροκοπανισμένο στο γουδί, 2 κουταλάκια γλυκού αλεύρι, 1 φλιτζάνι γάλα, 2 κουταλιές σούπας πυκνή κρέμα γάλακτος, 1 κουταλιά σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο, ½ φλιτζάνι παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη, τριμμένο παξιμάδι. 



Εκτέλεση… 
Σε μεγάλο τηγάνι, λιώστε 4 κουταλιές σούπας από το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, την κολοκύθα, αλάτι και πιπέρι, και τον κόλιανδρο. Αφήστε τα σκεπασμένα στη φωτιά να σοταριστούν για να φύγει το νερό, 45’ περίπου ανακατεύοντας πότε-πότε. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180˚C. Πασπαλίστε με αλεύρι, ανακατέψτε χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο και ανακατεύοντας, προσθέστε το γάλα σιγά-σιγά, για να πάρετε μια ελαφριά σάλτσα. Χαμηλώστε πολύ τη φωτιά και αφήστε το ξεσκέπαστο να σιγοβράσει ελαφρά για 15’ και να χυλώσει. Ανακατεύοντας προσθέστε την κρέμα και το δυόσμο. Αδειάστε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και στρώστε το ομοιόμορφα. Πασπαλίστε με το τυρί και λίγο τριμμένο παξιμάδι. Από πάνω απλώστε ξύσματα βουτύρου. Ψήστε 30’ μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Σερβίρεται πολύ ζεστό. 



Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger