ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Τραμπ σε Τσίπρα: Να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα να βοηθήσει εμάς

Τραμπ σε Τσίπρα: Να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα να βοηθήσει εμάς

Written By "GreekzNews" on Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 | 20:13

Ο διάλογος των δύο ηγετών μπροστά στις κάμερες στον Λευκό Οίκο

Στον Λευκό Οίκο, όπου τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έφτασε λίγο μετά τις 19:00 το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Οι δύο ηγέτες κατευθύνθηκαν στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου για την κατ’ ιδίαν συνάντηση στην αρχή και στη συνέχεια των δύο αντιπροσωπειών.

«Η Ελλάδα έχει περάσει από πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια αλλά κάνει σπουδαίο έργο για να επιστρέψει. Θα επιστρέψει σίγουρα» δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ, σε σύντομη δήλωσή του μπροστά στις κάμερες.

«Συνεργαζόμαστε σε πολλούς και διάφορους τομείς, όπως είναι η αναβάθμιση των στόλων και συγκεκριμένα των F-16. Θα συζητήσουμε για επιπλέον τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα να βοηθήσει εμάς», ανέφερε ακόμη.

«Έχουμε μια μακροχρόνια σχέση με την Ελλάδα. Έχουμε υπάρξει πάρα πολύ καλοί φίλοι και σπουδαίοι σύμμαχοι» είπε ακόμη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, υποδεχόμενος τον έλληνα πρωθυπουργό στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου.

«Ευχαριστώ για την πρόσκληση και τη φιλοξενία», σημείωσε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Θα έχουμε πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Είναι μια σημαντική συγκυρία για τη στρατηγική συνεργασία μας και είμαι βέβαιος ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να την ενισχύσουμε. Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος σε μια ευαίσθητη περιοχή και πάντα υπήρξε σημαντικός εταίρος των ΗΠΑ».

Την ίδια ώρα, στον λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Twitter αναρτήθηκε το εξής μήνυμα: «Συνάντηση με τον Πρόεδρο Τραμπ @POTUS στο Oval Office. Μια σημαντική στιγμή για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών στρατηγικών σχέσεων».


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger