ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Το αξιολάτρευτο πολικό αρκουδάκι που βρέθηκε 700 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του

Το αξιολάτρευτο πολικό αρκουδάκι που βρέθηκε 700 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του

Written By "GreekzNews" on Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 | 20:10

Από την Αρκτική στη Σιβηρία με μια ανάσα

Ένα μικρό αρκουδάκι περιπλανήθηκε μόνο και έρημο για 700 και πλέον χιλιόμετρα, χάνοντας τον δρόμο για το παγωμένο φυσικό περιβάλλον του.

Οι ειδικοί ξύνουν μάλιστα το κεφάλι τους για το πώς κατάφερε έναν τέτοιο άθλο στην ηλικία του, να επιβιώσει δηλαδή σε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι.

Το μόλις εννιά μηνών θηλυκό αρκουδάκι ξεκίνησε από τις παγωμένες ακτές του Αρκτικού Ωκεανού και έφτασε σε ποτάμι της Σιβηρίας, όπου το βρήκαν οι ντόπιοι ψαράδες και το τάισαν την ψαριά τους.



Η Ούμκα, όπως την είπαν, έκανε και μερικούς καλούς φίλους, τα σκυλιά των ντόπιων, αποφεύγοντας μαεστρικά τις καφέ αρκούδες της περιοχής, που είναι ιδιαιτέρως επιθετικές αυτή την εποχή, καθώς ετοιμάζονται για τη χειμερία νάρκη.



Η Ούμκα πήρε τελικά τον δρόμο για τον Ζωολογικό Κήπο της Μόσχας, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Siberian Times», καθώς οι ζωολόγοι ανησυχούν πως όλη αυτή η επαφή με τον άνθρωπο δεν καθιστά ασφαλή την επιστροφή της στην άγρια φύση.



Παρά το επικών διαστάσεων ταξίδι της όμως, οι ειδικοί τη βρήκαν καλά στην υγεία της. Αυτό που δεν βρήκαν καλό είναι η κλιματική αλλαγή που απειλεί πια ευθέως το φυσικό habitat της πολικής αρκούδας…
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger