ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ο Πάνος Καμμένος σε άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού [εικόνες]

Ο Πάνος Καμμένος σε άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού [εικόνες]

Written By "GreekzNews" on Κυριακή 28 Μαΐου 2017 | 12:32

Ασκηση του Πολεμικού Ναυτικού, προσομοίωσης τρομοκρατικής επίθεσης παρακολούθησε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Αμυνας Δημήτρη Βίτσα, επιβιβάστηκαν στην πυραυλάκατο «Γρηγορόπουλος» με προορισμό το κεντρικό Αιγαίο.

Η πυραυλάκατος πραγματοποίησε άσκηση προσομοίωση τρομοκρατικής επίθεσης, η οποία περιελάμβανε επεερχόμενη απειλή από ελικόπτερο, αντιμετώπιση κατευθυνόμενου βλήματος από ελικόπτερο, και διαδικασίες πλήγματος από κατευθυνόμενο πλήγμα.

Αμέσως μετά το πέρας της άσκησης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε:

«Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς και τους Ναύτες, για την υψηλή ετοιμότητα και το ηθικό που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας άσκησης.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους Έλληνες και τις Ελληνίδες νησιώτες και νησιώτισσες για τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν στο Πολεμικό μας Ναυτικό.

Σε λίγες ώρες ξεκινά μια καινούργια άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο βορειοανατολικό Αιγαίο, όπου και πάλι θα επιδείξουμε την ετοιμότητά μας, τον υψηλό επαγγελματισμό αλλά και τον άρρηκτο δεσμό μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και του ελληνικού λαού» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

«Σήμερα είχαμε την δυνατότητα να δούμε από κοντά πως προετοιμαζόμαστε καθημερινά» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, επισημαίνοντας το ιδιαίτερο βάρος που δίνει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην εκπαίδευση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. «Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί, αλλά αν χρειαστεί θα είμαστε έτοιμοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την τούρκικη άσκηση «Θαλασσόλυκος» παρατήρησε ότι ο αριθμός των πλοίων ήταν μικρότερος, η συμπεριφορά των Τούρκων πιο ήπια και οι παραβιάσεις των χωρικών μας υδάτων από τούρκικα πλοία που παρακολουθούνται διαρκώς από μονάδες του Στόλου περιορίστηκαν σε διελεύσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενο θερμό καλοκαίρι στην Κύπρο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε ότι το θέμα της Κύπρου είναι με πολλά ερωτηματικά. «Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί» είπε, ενώ για το θέμα της Συρίας σχολίασε, ότι η κατάσταση αλλάζει καθημερινά και υπάρχει πολύς δρόμος για να τελειώσει.
Ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, επεσήμανε: «Το Αιγαίο ήταν είναι και θα είναι ελληνικό. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Εκπαιδευόμαστε για να είμαστε έτοιμοι όταν χρειαστεί και είμαστε έτοιμοι»...







Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger