ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Σε "καλή" και "κακή" τράπεζα διαχωρίστηκε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Σε "καλή" και "κακή" τράπεζα διαχωρίστηκε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Written By Greekz News on Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013 | 02:28


Υπουργείο Οικονομικών και Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσαν την διάσπαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε καλή (μεταβατική) και κακή Τράπεζα . Η λύση αυτή εξασφαλίζει στην μεταβατική τράπεζα που θα δημιουργηθεί επάρκεια κεφαλαίων και ρευστότητας προστατεύοντας έτσι πλήρως τους καταθέτες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αντίθετα τόσο η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών όσο και αυτή της Τραπέζης της Ελλάδος δεν αποσαφηνίζει τι μέλλει γενέσθαι με τους εργαζόμενους στο Τ. Τ. Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος απεδέχθη τη σχετική εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος, ιδρύεται μεταβατικό πιστωτικό ίδρυμα με την επωνυμία Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο καθ΄εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3601/2007 Mε την εφαρμογή των διατάξεων αυτών, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εντάσσεται σε καθεστώς εξυγίανσης και ιδρύεται μεταβατικό πιστωτικό ίδρυμα, με την επωνυμία «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», στο οποίο μεταφέρονται το σύνολο των καταθέσεων (ιδιωτών, τραπεζών και δημοσίου) και το υγιές ενεργητικό (χαρτοφυλάκιο δανείων και τίτλων) της παλιάς τράπεζας.

Η νεοϊδρυθείσα τράπεζα, έλαβε άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος και ενισχύθηκε κεφαλαιακά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο είναι και ο μοναδικός μέτοχος της νέας τράπεζας. Η νέα τράπεζα είναι πλήρως κεφαλαιοποιημένη και έχει πρόσβαση σε ρευστότητα από το Ευρωσύστημα, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος και συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της με στόχο το ταχύτερο δυνατόν να διατεθούν οι μετοχές της προς πώληση.

Τα μέλη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου που διορίστηκαν με την ίδια απόφαση απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του Ελληνικού Δημοσίου, της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η νεοϊδρυθείσα τράπεζα, η οποία θα λειτουργεί υπό την επωνυμία «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», έλαβε άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος και ενισχύθηκε κεφαλαιακά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο αποτελεί και τον μοναδικό μέτοχό της.

Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε. Η παλαιά τράπεζα τίθεται σε ειδική εκκαθάριση και εκκαθαριστής ορίστηκε η κα Μαργαρίτα Μάλλη. Από το προϊόν της εκκαθάρισης θα ικανοποιηθούν απαιτήσεις τρίτων κατά τη σειρά προτεραιότητας που ορίζει ο νόμος.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger