ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » "Τα δημόσια Μέσα δεν είναι ιδιοκτησία της κυβέρνησης"

"Τα δημόσια Μέσα δεν είναι ιδιοκτησία της κυβέρνησης"

Written By Ανώνυμος on Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013 | 01:47Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του τίθεται κατά του Ενιαίου Μισθολογίου στα Δημόσια Μέσα, τονίζοντας ότι τα "Τα Δημόσια Μέσα δεν είναι ιδιοκτησία της Κυβέρνησης"...

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: " Το Ενιαίο Μισθολόγιο των εργαζομένων στα Δημόσια Μέσα, έτσι όπως καθορίζεται από Κοινή Υπουργική απόφαση και δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Αρμόδιο Υπουργό Τύπου, Σίμο Κεδίκογλου, καταργεί οριστικά τις ΣΣΕ , περικόπτει μισθούς και επιδόματα και εισάγει διατάξεις του Ενιαίου Μισθολογίου του Δημοσίου υπηρετώντας τις μνημονιακές απαιτήσεις για «περικοπές στο Δημόσιο».".

Τονίζει ότι η "Η κυβέρνηση, βαφτίζοντας το κρέας –ψάρι και πουλώντας εκδούλευση ότι εξαιρεί τους δημοσιογράφους των Δημοσίων Μέσων από το μισθολόγιο της φτώχειας των Δημοσίων Υπαλλήλων, επιχειρεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να εφαρμόσει πολιτικές λιτότητας ,όταν ήδη οι μισθοί έχουν υποστεί μειώσεις πάνω από 30% ".

Αναφέρει επίσης ότι " Επικαλείται την ανάγκη «εξορθολογισμού» και της «εξοικονόμησης» χρημάτων, ενώ την ίδια ώρα υπογράφει «χρυσοφόρα συμβόλαια» με την μορφή ΠΕΘ (Προσωπικού Ειδικών Θέσεων) με μοναδικό κριτήριο τη σχέση τους με την τρικομματική κυβέρνηση. Σπαταλά το ανταποδοτικό τέλος του πολίτη δίνοντας χιλιάδες ευρώ για τα ΠΕΘ (4.000 μικτά), ενώ ορίζει ως βασικό μισθό τα 876 ευρώ (μικτά) για τον εργαζόμενο . Χιλιάδες ευρώ, για ειδικούς συμβούλους, για δημοσιογράφους που προσελήφθησαν για μία εβδομαδιαία εκπομπή ακόμη και για αργόμισθους".

Συμπληρώνει: " Σπαταλούν δημόσιο χρήμα και βολεύουν ημετέρους όταν δείχνουν –δια της παρατεταμένης σιωπής -το δρόμο της ανεργίας στους συμβασιούχους δημοσιογράφους, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν αρχές Φλεβάρη και βρίσκονται στο Ραδιομέγαρο επί σειρά ετών.

Ζητούν περικοπές από την πλειοψηφία των εργαζομένων στα δημόσια Μέσα, όταν παραχωρούν την παραγωγή τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού προϊόντος –και δη ενημερωτικού- σε Ανώνυμες εταιρείες, που προσλαμβάνουν ως ενοικιαζόμενους δημοσιογράφους με μισθούς πείνας και ανασφάλιστους".

Στο τέλος η ανακοίνωση καταλήγει: " Φθάνει πια ο εμπαιγμός… Τα Δημόσια Μέσα δεν είναι ιδιοκτησία της κυβέρνησης"


Read more: http://www.osybusdrivers.com
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger