ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν «ντέρμπι»

Δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν «ντέρμπι»

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 | 15:50

Δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν «ντέρμπι»

«Ισοπαλία» Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην εκτίμηση αποτυπώνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής». Ενώ σε δημοσκόπηση της VPRC για την «Εφημερίδα των Συντακτών» τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν 29,5% στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής.


Πιο αναλυτικά, στη δημοσκόπηση της VPRC για την "Εφημερίδα των Συντακτών", ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν 29,5% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 12%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6%, το ΚΚΕ με 5,5% και η ΔΗΜΑΡ με 5%. Ποσοστό 6% συγκεντρώνει το "άλλο κόμμα" ενώ η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα συγκεντρώνουν το 32,2%.

Στην παράσταση νίκης, πρώτο κόμμα έρχεται η ΝΔ μ 31,6% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,2%, η Χρυσή Αυγή με 3,6%, το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 0,5%, η ΔΗΜΑΡ με 0,4% και το ΚΚΕ με 0,1%.


Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο «κανένας» που συγκεντρώνει ποσοστό 45%. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 21,2% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 11,6%. Τρίτος έρχεται ο Πάνος Καμμένος με 5,2% και ακολουθούν ο Ευ. Βενιζέλος με 4,3%, ο Φώτης Κουβέλης με 3,6%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 2,8% και η Αλέκα Παπαρήγα με 0,8%.

Στην δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 18,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,1% (18,8%), το ΠΑΣΟΚ 5,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,3%, η Χρυσή Αυγή 7,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 3,8%, το ΚΚΕ 3,6% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,2%. Επίσης, ποσοστό 4,4% συγκεντρώνουν τα άλλα κόμματα, 10,2% Άκυρο – Λευκό, ενώ 14,8% των ερωτηθέντων ανέφεραν πως δεν θα ψηφίσουν. Αναποφάσιστο δηλώνει το 6,8%.
Επίσης, για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η κρίση, το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι η χώρα θα αποφύγει την χρεωκοπία, είναι ισχυρά πλειοψηφικό με 62% παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο δέκα ποσοστιαίων μονάδων από τον περασμένο Σεπτέμβριο.


Σε ό,τι έχει να κάνει με τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, ο Φώτης Κουβέλης εξακολουθεί να προηγείται με 46% θετικές γνώμες, ωστόσο το ποσοστό του έχει φθίνουσα τροχιά. Πτωτικά ωστόσο είναι τα ποσοστά και των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών, με εξαίρεση την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία έχει καλύτερη επίδοση σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger